Rețetă de tartă cu smochine

.

Rețetă de tartă cu smochine. Ce spui de un desert aparte? Tartele sunt printre deserturile favorite ale tuturor și pot deveni vedetele meselor festive.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI


Smochinele sunt la mare căutare acum și, ca bonus, le poți adăuga în deserturi, nu doar să le consumi ca atare. În rândurile următoare, vei descoperi un desert inedit, cu care îi vei impresiona pe cei mai de temut musafiri!

Rețetă de tartă cu smochine. Ingrediente

  • 1 pachet aluat pentru tartă
  • 125 g unt nesărat
  • 125 g zahăr
  • 100 g fulgi de nucă de cocos
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță pudră de scorțișoară
  • 4 smochine
  • zahăr pudră, pentru decor

Rețetă de tartă cu smochine. Mod de preparare

  • Unge tava pentru tartă cu puțin unt și tapetează cu puțină făină.
  • Întinde aluatul, ia surplusul de pe margini, înțeapă din loc în loc cu o furculiță, apoi pune deasupra o greutate din bile de metal sau fasole sau orez.
  • Dă tava la cuptor pentru un sfert de oră, la 200 de grade Celsius, apoi lasă la răcorit.
  • Mixează untul la temperatura camerei cu zahărul, sarea, oul, fulgii de cocos, scorțișoara, până obții o cremă omogenă.
  • Adaugă crema peste tartă și decorează cu smochinele curățate și tăiate felii.
  • Mai dă tava la cuptor pentru alte 30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius.
  • Decorează tarta cu zahăr pudră.

Sursă foto: Profimedia