Tartă cu cireșe și cremă de iaurt. Rețetă delicioasă

.

Rețetă de tartă cu cireșe și cremă de iaurt. Este o rețetă pe care am încercat-o de curând și care a devenit imediat una dintre preferatele mele! Un blat crocant, o umplutură dulce acrișoară de iaurt și un strat generos de cireșe – combinația perfectă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă de tartă cu cireșe și cremă de iaurt. În general, tarta este un desert extrem de gustos, ușor de pregătit și care se poate prepara din ingrediente simple, la îndemâna oricui, iar această rețetă nu face excepție de la regulă. În plus, rețeta se poate adapta în funcție de gusturile dumneavoastră. Puteți folosi fructe de sezon (vișine, căpșuni, cireșe, fructe de pădure sau afine) sau fructe congelate. Iată cât de simplu și rapid se prepară.


Rețetă de tartă cu cireșe și cremă de iaurt –
Ingrediente

Aluat:

– 300 g făină

– 100 g unt la temperatura camerei

– 1 ou

– 50 g smâtână

– 50 g zahăr pudră

– 1 plic de zahăr vanilat

– Un praf de sare


Umplutură:

– 400 g iaurt

– 30 g amidon sau făină

– 3 ouă

– 150 g zahăr

– Esență de vanilie

– 50 g griș

– 400-500 g fructe la alegere

Citește și: Rețetă plăcintă cu brânză.Cum se gătește tradițional

Citește și: Crăiasa Zăpezii rețetă.Chef Florin Dumitrescu o face

Citește și: Rețetă de negresă însiropată.Desert delicios

Citește și: Chiftele de cartofi.Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de tartă cu cireșe și cremă de iaurt – Preparare

1. Pentru aluat, amestecați toate
ingredientele și frământați până obțineți o compoziție omogenă, care nu se
lipește de mâini. Dați aluatul la frigider.


2. Între timp, vă puteți ocupa de crema de iaurt. Separați ouăle și, cu ajutorul unui mixer, bateți albușurile cu un praf de sare. Adaugați zahărul și amestecați până obțineți o bezea. Dați deoparte amestecul.


3. Într-un bol încăpător, amestecați iaurtul,
gălbenușuriile rămase, zahărul, esența de vanilie, amidonul (sau făina) și
grișul.

4. Peste amestecul de iaurt, adăugați bezeaua
și amestecați ușor pentru a le omogeniza.

5. Scoateți aluatul de la frigider și tăiați
un sfert din el, pe care îl puteți pune înapoi în frigider. Întindeți bucata
mai mare de aluat și așezați-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați
aluatul la cuptor pentru 10 minute la 180C. Acest pas este opțional, dar dând
aluatul la cuptor pentru câteva minute înainte de a turna umplutura vă va
asigura o coacere garantată a sa. Altfel, riscați ca aluatul să nu se gătească
complet sau să fie umed atunci când serviți tarta.


6. După cele 10 minute, scoateți aluatul din
cuptor și turnați compoziția de iaurt deasupra, apoi așezați fructele peste ea.

7. Scoateți de la frigider bucata rămasă de
aluat și decorați tarta. Puteți să îl tăiați sub formă de fâșii sau să îl
rupeți în bucățele mici pe care să le presărați deasupra fructelor. Dați tarta
la cuptor pentru 40 minute sau până când aluatul se rumenește și compoziția de
iaurt s-a închegat.

Tarta se poate servi imediat ce s-a răcit.
Puteți presăra deasupra zahăr pudră.


Poftă bună!

Pentru mai multe idei de prăjituri deliciose, intrați pe pagina The Sweet Retreat.