Tăiței de casă fără ou - rețetă de post

 Lupescu Anca
.

Cât de bună e o ciorbiță fierbinte cu tăiței de casă? Chiar dacă suntem în post, poți face tăiței de casă și fără să folosești ou. Este simplu și îți vor ieși la fel de gustoși.

Poți face acești tăiței și pentru supă clară de legume sau îi poți pregăti pe post de paste, împreună cu un sos de roșii și busuioc.

Iată rețeta:

  • 100 gr de făină
  • 40 ml de apă
  • 1 lingură cu ulei de masline

Am amestecat făină cu uleiul și am frământat până am obținut o compoziție nisipoasă, apoi am încorporat apă și am frământat aluatul vreo 5 minute.

Am învelit aluatul obținut în folie de plastic și l-am pus în frigider 30 de minute. După cele 30 de minute l-am scos, l-am împărțit în două bucăți. Am înfăinat suprafață de lucru și am întins fiecare bucată cât de subțire am putut. Apoi am împăturit aluatul, pudrandu-l cu făină între fiecare pliu.

Am adăugat tăițeii în ciorbă care fierbea cu 3-4 minute înainte de a stinge focul, apoi am pus capacul și l-am lăsat  aproximativ 10 minute.

Fiind proaspeți tăițeii nu au nevoie de mai mult timp de fierbere.

Puteți usca tăițeii, sau îi puteți folosi proaspeți.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton