Tagliatelle cu creveți, ciuperci și sos rosé cremos

.

Cine nu iubește pastele? Sau fructele de mare? Această rețetă este o combinație între două cele mai iubite alimente: pastele și fructele de mare. O mâncare pe care o consumăm, cel mai des, în concediu, la mare sau atunci când simțim nevoia de un răsfăț. Servite alături de un pahar de vin alb, tagliatellele cu creveți sunt un spectacol, nu doar o cină obișnuită.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele:


  • 500 g tagliatelle
  • 500 g creveți decorticați
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de unt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 3 linguri smântână lichidă
  • 10 roșii cherry
  • sare
  • piper
  • vin alb
  • 10 ciuperci

Pentru a preparare tagliatelle cu creveți, pune apa la fiert și fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pune o tigaie la încins și adaugă untul și uleiul de măsline. Pune creveții și ciupercile, până se gătesc ușor, adaugă usturoiul, vinul alb și mai amestecă puțin. Apoi, pune roșiile cherry tăiate în jumătate. Lasă-le să își scurgă sucul în tigaie, apoi pune smântâna lichidă. Adaugă sare și piper după gust, pune tagliatellele fierte, amestecă, apoi pune pătrunjel din abundență.


Servește-le alături de un pahar de vin alb, demisec.

  • Vezi si cum gatesti creveții pentru a fi suculenți
  •