Supă de linte. Rețeta pe care o gătește Ela Crăciun

.

Supă de linte. Supa de linte este una dintre cele mai gustoase și sațioase mâncăruri sănătoase pe care le poți pregăti. Aceasta nu doar că are un gust senzațional, ci este și foarte ușor de preparat. Cu atât mai mult, rețeta Elei Crăciun îți oferă șansa de a mânca o supă ca la restaurant!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Ela Crăciun a pregătit o serie de rețete extrem de gustoase și savuroase, pe care le poți pregăti în propria ta bucătărie. Printre dulciuri și paste, ea a prezentat, în exclusivitate pentru VIVA! o supă extrem de sănătoasă. Aceasta nu doar că a spus ce pași trebuie urmați, ci a lăsat loc și de sfaturi! Iată de ce ingrediente ai nevoie.

Supă de linte. Ingrediente

  • 100 g de linte portocalie
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 roșii
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 grame de ţelină
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 lingura de ulei de măsline
  • 1 linguriță de turmeric (opțional)
  • 1 lingurița de ghimbir ras (opțional)
  • 400 ml de apă sau supă de legume

Supă de linte. Mod de preparare

  1. Curăță și tocă toate legumele. Pune-le la călit începând cu ceapă și morcovul, continuând cu roșiile, ardeiul, cartofii și lintea.
  2. După aproximativ 5 minute, când legumele s-au înmuiat, adăugă apă fierbinte și lasă-le să fiarbă aproximativ 20 de minute de la primul clocot.
  3. Când toate legumele sunt fierte, se îndepărtează de pe foc și se pasează cu blenderul.

Secretele Elei:

Lintea se hidratează înainte de gătire într-un vas cu apă rece, puțin sărată, de la 15 minute până la 2 ore. Acest proces o face mai ușor digerabilă și la reducere timpului de fierbere. În plus, o și fierbem în 2-3 ape, ca să eliminăm riscul de a provoca balonare.


Lintea își triplează volumul la fierbere, așa că proporția corectă este de 3 măsuri de apă la 1 măsură de boabe.

Sursă foto: Comunicat de presă