Supă cu găluște pufoase. Acesta este ingredientul secret

 Lupescu Anca
.

Pentru că sărbătorile au trecut și mâncarea consumată a fost din abundență și extrem de grea, a venit timpul pentru supe și ciorbe, ideale pentru anotimpul rece și foarte ușoare pentru stomac. Supa cu găluște pufoase nu este deloc greu de făcut. În plus, poți alege să folosești carnea pe care ai fiert-o pentru supă la alte preparate. De preferat este să folosești o găină de țară, pentru ca supa cu găluște pufoase să fie delicioasă, dar poți folosi și pui din comerț.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Secretul unor găluști pufoase constă într-un vârf de cuțit de praf de copt pe care îl adăugăm în amestecul de ou și griș ca să devină pufoase găluștele la fierbere.

Poți adăuga apă minerală sau bicarbonat de sodiu, ambele funcționează la fel de bine. Un alt truc este să lași compoziția de găluște să se odihnească măcar 10 minute după ce ai preparat-o și abia apoi să le fierbi.

Dacă vrei ca găluștele să îți iasă perfecte și să nu se sfărâmițeze, le poți fierbe într-o oală separată cu apă clocotind, apoi să le transferi în supă. Astfel își vor păstra forma și nu se vor dezintegra, îngroșând supa.

Ingrediente pentru supă cu găluște pufoase:

  • 1 kg carne de pasare cu piele si os
  • 4-5 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 buc pastarnac
  • 1 bucata de radacina de telina (cca. 100 g)
  • 2 cepe medii
  • piper boabe, sare
  • 2 oua
  • 140 g gris
  • un praf de sare
  • 1 vârf de cuțit de praf de copt

Mod de preparare:

Pentru început, spală puiul și secționează-l apoi pune-l într-o oală mare cu apă și sare. Ai grijă să scoți spuma care se formează la suprafață. Apoi, taie toate legumele în bucăți mari adaugă-le în supă. Lasă totul la foc mic.

Adaugă piperul și sare dacă mai e nevoie, apoi fă compoziția de găluște pufoase. Amestecă ouăle, sarea și grisul, împreună cu praful de copt. Lasă compoziția la odihnit.

Citește și: Adrian Păduraru, adevărul despre relația cu Teodora Mareș din filmul Declarație de dragoste: „Între noi lucrurile nu stăteau în termeni de simpatie'/ EXCLUSIV

Citește și: Emily Burghelea este însărcinată în luna a șaptea. Primele imagini cu burtica de gravidă: ‘Surpriză!’

Citește și: Alex Bodi și-ar fi bruscat fosta soție în fața fiicei lor. De la ce a pornit scandalul: „Vom urma calea legală'

Citește și: Adela Popescu și Radu Vâlcan așteaptă al treilea copil? Cine i-a dat de gol

Într-o oală separată, formează găluștele cu o lingură. Scoate puiul din supă și apoi adaugă găluștele fierte peste supă. Mai lasă puțin la fiert, apoi adaugă pătrunjel și servește fierbinte.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton