Morcovii sunt alimente minune, pentru că au extrem de multe vitamine și sunt foarte gustoși, mai ales când sunt caramelizați. Morcovul este cu siguranţă una din legumele cele mai calitative, atât din punct de vedere gustativ, cât şi din punct de vedere nutriţional.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Beneficiile sale pentru sănătate sunt numeroase, în special datorită conţinutului bogat de carotenoide, dar şi a conţinutului de antioxidanţi. Iată care sunt câteva dintre proprietăţile morcovului: are un aport important de beta-caroten, este un fluidifiant biliar, are o acţiune anti-anemică, este regenerant şi detoxifiant, are o acţiune reglatoare şi cicatrizantă asupra intestinului.
Pentru toate aceste motive se recomandă să se consume morcovi şi suc de morcovi cât mai des cu putinţă.
Îți prezentăm o rețetă de supă de morcovi caramelizați delicioasă pe care să o încerci în această toamnă.
Ingrediente supă cremă de morcovi caramelizați:
- 500 gr de morcovi, tăiat fâșii
- 2½ gr bicarbonat de sodiu
- 5 g de sare
- 30 ml apă
- ¼ ceașcă unt
- 500 ml suc de morcovi
- 250 l suc de portocale
- sare
Mod de preparare:
Se topește untul și se adauga morcovii și bicarbonat de sodiu, sare. Gatiti timp de 20 de minute, amestecand usor, sa nu ii rupeti.
Aduceți sucurile de portocale și de morcov, apa si sare la fierbere într-o cratita, apoi opriti focul.
Transferati peste morcovi. Se dau la blender.
Serviți supa calda.