Stufat de miel. Rețetă tradițională și rapidă

 Oana Pantazi
.

Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele sunt pregătite să pună pe masă, pe lângă cozonac, friptură și pască și tradiționalul stufat de miel. Este simplu de făcut, conține ingrediente puține și, nu în ultimul rând, este plin de vitamine și foarte savuros.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Stufat de miel, rețeta tradițională. Sărbătoarea Învierii Domnului este aproape, iar pregătirile sunt în toi. Cum mielul este vedeta acestei sărbători, gospodinele gătesc preparate tradiționale, cum ar fi friptura, borșul și drobul, nelipsite de pe mesele românilor în ziua de Paște. Nu trebuie să uităm însă de savurosul stufat de miel, un preparat extrem de simplu de pregătit, dar foarte apreciat.

Citește și: Aperitive pentru masa de Paște. Rețete simple și gustoase

Citește și: Rețetă de cozonac fără frământare. Fără efort și delicios

Citește și: Cel mai bun cozonac din lume. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Citește și: Cozonac fără frământare. Rețeta la îndemână pentru orice începător în bucătărie

Citește și: Cozonac pufos cu nucă și cacao. Cea mai simplă rețetă de cozonac

Rețeta clasică de stufat de miel

Există o mulțime de rețete de stufat de miel, însă cu cea clasică nu veți da greș. E simplu de făcut și nu necesită multe ingrediente. Mai mult, ceapa și usturoiul, care dau preparatului o savoare specială, îi pot convinge să guste acest fel de mâncare chiar și pe cei care nu sunt chiar prieteni cu carnea de miel. Iată de ce aveți nevoie pentru pregătirea stufatului!

Ingrediente

  • 1 kg cotlete de miel cu os
  • 10 legături de ceapă verde
  • 10 legături de usturoi verde
  • o cană mare de borş
  • o lingură de pastă de tomate
  • cinci linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • rozmarin

Mod de preparare stufat de miel

Carnea de miel se spală şi se pune la prăjit, câteva minute, la foc înăbuşit, pe urmă se adaugă ceapa şi usturoiul, tăiate în bucăţele de cel mult 3 cm lungime, se amestecă şi se mai lasă 5 minute. Se adaugă borşul fiert în prealabil, pasta de tomate şi o cană de apă. Se lasă să clocotească, iar când carnea e destul de fragedă, se sărează şi se piperează după gust, se presară puţin rozmarin (sau mărar, dacă preferați) şi se introduce la cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute, până mai scade sosul. Se servește cu verdeață proaspătă, după gust.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton