Somon cu sparanghel și sos olandez. Cea mai delicioasă rețetă

.

Somonul este un pește extrem de sănătos. Somonul este bogat în acizi grași Omega 3, aminoacizi esențiali și proteine. Este o sursă importantă de grăsimi sănătoase și are beneficii asupra sistemului nervos, cardiovascular și imunitar.

În afară de faptul că e delicios, somonul este bogat în acizi graşi Omega 3, esenţiali pentru sănătate. Corpul omenesc nu produce aceşti acizi, motiv pentru care trebuie preluaţi în mod regulat din alimentaţie. Somonul mai conţine şi aminoacizi esenţiali, care ajută la menţinerea masei musculare, dar şi proteine, care susţin un nivel al metabolismului care permite pierderea în greutate.


Pentru astăzi, v-am pregătit o rețetă delicioasă de somon cu sparanghel și sos olandez.

Vei avea nevoie de:

  • Sos olandez:
  • 8 gălbenușuri
  • 200 g unt
  • 2 lămâi
  • Sare
  • Piper
  • Somon:
  • 5 fileuri de somon
  • Ulei de măsline
  • Sparanghel:
  • 25 bucăți sparanghel
  • 200 g unt
  • 5 căței de usturoi
  • Sare

Pentru sosul olandezmai întâi amestecăm gălbenușurile cu puțină zeamă de lămâie. Între timp, se topește untul. Se pun gălbenușurile pe baie de abur șsi se începe încorporarea untului. Când se ajunge la consistența dorită se ia totul de pe baia de abur și se asezonează cu sare și piper, după gust.


Sparanghelul se fierbe în apă cu sare timp de 4-5 minute după care se scoate în apă cu gheață. Într-o tigaie, se adaugă untul, ulei de măsline și ustoroi, după care se adaugă sparanghelul pentru 1-2 minute.

Fileurile de somon se pun pe un șervețel de bucătărie pentru a fi cât mai uscate. Se asezonează cu sare și piper, iar apoi se gătesc într-o tigaie în care, în prealabil, s-a adăugat ulei de măsline.

Când toate preparatele sunt gata, se servesc pe aceeași farfurie.

Nu ratați nici aceste rețete de zacusca de peste, pentru iarnă