Somon cu cartofi la cuptor. O rețetă delicioasă de Florii

.

Vrei o cină rapidă, sănătoasă şi saţioasă? Ai nimerit unde trebuie! Azi te învăţăm cum să prepari somon cu cartofi la cuptor, în cel mai simplu şi rapid mod posibil.

Ingrediente 2 porţii


  • 455 g cartofi
  • ulei de măsline, după gust
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • ½ linguriţă pudră de ceapă 
  • ½ linguriţă paprika
  • ½ linguriţă de cimbru uscat
  • ½ linguriţă de pătrunjel uscat
  • 2 linguri miere
  • 2 file de somon
  • 1 buchet de sparanghel
  • 6 felii de lămâie
  • 4 crenguţe de cimbru proaspăt
Mod de preparare

 Preîncălziţi cuptorul la 200˚C. Adăugaţi cartofii pe o foaie de copt, pe tavă.Condimentează cu ulei de măsline, cimbru, sare şi piper.


Se coc 20 de minute.Marinata de somon: combinaţi zeama de lămâie, usturoiul, pudra de ceapă, ardeiul, cimbrul, pătrunjelul şi mierea şi amestecaţi până la omogenizare.

Pe aceeaşi tavă de copt, împingeţi cartofii într-o parte a tăvii şi adăugaţi somonul şi sparanghelul.Condimentează-le cu ulei de măsline, sare şi piper. Toarnă marinata pe somon cu lingura sau foloseşte o pensulă.

Ornaţi somonul cu felii de lămâie şi cimbru.Se vor coace împreună 12-14 minute sau până când somonul este gătit. Poftă bună!