Șnițele de post. Rețetă simplă și foarte rapidă

 Lupescu Anca
.

Șnițele de post. Rețetă super simplă. Să faci șnițele de post la tine acasă nu a fost niciodată mai simplu. Chiar dacă vrei să ții post, te poți bucura de un șnițel crocant și delicios, alături de un piure de cartofi și o salată verde cu multe legume.

Poți găsi șnițele de post din soia direct congelate sau poți să cumperi feii de soia pe care să le faci pane pentru un preparat rapid și delicios.

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru șnițele de post:

  • 100 grame de soia pentru șnițele
  • 500 ml de apă
  • o linguriță cu sare
  • un sfert de linguriță cu piper
  • 2-3 linguri de pesmet
  • 2-3 linguri de făină
  • – pentru aluat
  • 150 grame de făină
  • 250 ml apă
  • – pentru prăjit
  • ulei de floarea soarelui

Șnițele de post. Mod de preparare:

Amestecă cei 500 ml de apă sarea, piperul și alte condimente, după gust.

Pune bucățile de soia în apa astfel asezonată și le lăsăm la înmuiat pentru minim 10 minute după care, cu apă cu tot le punem la fiert pentru încă un sfert de oră.

Dupa fierbere le scoatem din apă și le lăsăm să se răcească și să se scurgă de apă.

Când sunt reci le presăm cu prosoape absorbante de hârtie încercând să scoatem cât mai multă apă din ele.

Amestecă 250 de ml de apă cu făina și un strop de sare și formăm un aluat de consistența unei smântâni mai subțiri.

Încingem uleiul în tigaie.Dăm o bucată de soia prin pesmet și apoi prin făină și apoi prin acel aluat făcut din apă și făină.

Punem în tigaie și prăjim câteva minute pe o parte și apoi pe cealaltă.

Procedăm la fel cu toate bucățile de soia și apoi servi alături de o salată.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton