Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci

 Oana Pantazi
.

Suntem în postul Paștelui, iar o porție de sarmale de post în foi de viță cu ciuperci reprezintă un deliciu și o schimbare binevenită în meniul destul de restrictiv. Chiar dacă nu conțin carne, sunt extrem de savuroase și deloc greu de preparat. Iată care este rețeta!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Pentru orice gospodină să gătească sarmale de post în foi de viță cu ciuperci reprezintă o provocare, iar asta deoarece, la prima vedere, acest preparat nu este atrăgător pentru cei obișnuiți cu meniurile „de dulce'. Dar cum sarmalele reprezintă unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare, vă garantăm că, deși nu conține carne, acest preparat este una dintre cele mai gustoase variante de post.

Citește și: Rețete de post. Cele mai delicioase feluri de mâncare de post

Citește și: Rețetă de gogoși de post. Se prepară rapid și ușor

Citește și: Prăjitură cu mere de post, cu griș. Rețetă simplă

Citește și: Maioneză de post, fără ou. Rețetă simplă

Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci – ingrediente

Dat fiind că ne aflăm în post, vă recomandăm o alternativă la fel de gustoasă pentru sarmalele cu carne – sarmale de post în foi de viță. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru prepararea lor!

  • 40 foi de viță
  • 200 g orez
  • 200 g ciuperci
  • 2 morcovi medii
  • 1 ceapă mare
  • ½ cană supă vegetală
  • ulei
  • 1 radacină mică de țelină
  • 1 legatură de pătrunjel
  • ½ legătură de mărar
  • 1 cană cu bulion
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper

Cum se prepară sarmalele de post în foi de viță cu ciuperci

  • Mai întâi se pregătesc foile. Se umple o oală cu apă și puțină sare și lasă la fiert. Când apa fierbe, poți începe să scufunzi foile de viță. Acestea se lasă să fiarbă pentru 4-5 minute, apoi se scot cu ajutorul unei palete șise lasă să se scurgă bine de apă într-o sită.
  • Se toacă mărunt ceapa, morcovii, țelina și ciupercile. Uleiul se pune la încins într-o cratiță și se călesc legumele la foc mic, pentru 3-4 minute. Apoi se adugă și orezul, care se călește timp de 2-3 minute. Se adaugă cana cu supă vegetală și se lasă să fiarbă la foc mic, până când orezul absoarbe toată supa. Se condimentează cu sare și piper.
  • Se umplu foile de viță cu câte o lingură din compoziție, după care se rulează bine și se îndeasă capetele înăuntru.
  • Se adaugă 2-3 linguri de ulei într-o oală, se așază în cerc primul strat de sarmale, iar apoi și restul de sarmale în straturi.
  • Se acoperă bine sarmalele cu apă caldă, se adaugă bulionul și foile de dafin și se lasă la fiert la foc mic timp de aproximativ 2 ore.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton