Salata orientala de post este una din cele mai intalnite retete de salate de cartofi din bucataria romaneasca, iar acest lucru nu ar trebui sa ne mire deloc.Este gustoasa, ieftina, foarte usor de pregatit si poate fi usor modificata in functie de ce avem prin bucatarie sau dupa gust.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Salata orientala de post are cartofi si muraturi, iar maslinele si verdeturile aduc un plus de culoare, gust si aroma. Cred ca o pregatim in fiecare luna. De fiecare data arata altfel pentru ca incerc sa o fac colorata, cat mai apetisanta.
- 750-800 g cartofi
- 1 ceapa mica rosie sau 1/2 ceapa rosie medie
- 70 g masline fara samburi
- 1-2 castraveti mici murati
- 1/2 ardei gras rosu mic/ardei kapia
- 1/2 legatura marar verde
- sare
- piper
- Dressing:
- 80 ml apa calda
- 4 lingurite otet
- 2 lingurite zahar
- 50 ml ulei de masline
Spalam bine coaja cartofilor, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare. Ii lasam sa fiarba in jur de 20 minute de la primul clocot, apoi testam cel mai mare dintre cartofi cu o furculita. Daca intra usor inseamna ca sunt fierti, asa ca ii scoatem din apa si ii lasam cateva minute sa se racoreasca, cat sa putem sa ii decojim. In acest timp curatam si taiem ceapa Julien, iar mararul cat mai fin.
Taiem castravetii murati si bucata de ardei in cuburi sau fasii de marime medie. Punem cartofii intr-un bol incapator, adaugam ceapa, masline, castravete murat si ardei gras, apoi assezonam cu sare si piper.
Pregatim dressing-ul amestecand apa fierbinte cu zahar si otet.
Turnam apa peste cartofi, adaugam uleiul de masline, amestecam si gustam pentru a vedea daca mai are nevoie de condimente, otet sau ulei.
Vezi câteva rețete de salate pe care să le ai tot timpul la îndemână