Rețetă de salată de dovlecei. Rețeta de salată de dovlecei este perfectă pentru sezonul cald, când cu toții de dorim să consumăm preparate mai ușoare și, eventual, fără carne. În plus, salata aceasta este perfectă și pentru persoanele care se află la dietă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de salată de dovlecei. În cazul în care nu știați ce să mâncați la masa de prânz, rețeta de salaltă de dovlecei este perfectă. Nu aveți nevoie nici de foarte ingrediente, iar gustul vă va da pe spate. Tot ce trebuie să faceți este să urmați întocmai pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă de dovlecei, gata în doar două minute
Citește și: Rețetă de găluște cu prune.Li se spune și gomboți
Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei cu smântână
Citește și: Rețetă de creier pane.Ingredientele care dau savoare
Rețetă de salată de dovlecei – Ingrediente
– 4 dovlecei
– 5-6 căţei usturoi
– ulei pentru prăjit
– 1 legatura mărar
– 2-3 linguri pesmet
– 2-3 lingurite oţet balsamic
– sare
– piper alb măcinat
Rețetă de salată de dovlecei – Mod de
preparare
1. Pentru început, spălați și curățați
dovleceii de coajă. Apoi, tăiați-i rondele de mărime potrivită.
2. Condimentați dovleceii cu sare și piper
după gust și puneți-i într-o sită, la scrus.
3. Între timp, curățați usturoiul, pisați-l și
amestecați-l cu sare și puțin ulei, ca la maioneză.
4. Spălați și tocați mărarul mărunt.
5. Apoi, treceți dovleceii prin pesmet și prijiți-i în uleiul încins. După ce aceștia s-au rumenit, scoateți-i pe o farfurie întinsă, pe care ați așezat îaninte un prosob de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei, potrivit unica.retete.ro.
6. Ulterior, puneți dovleceii într-un bol,
gratinați-i cu mujdeiul de usturoi și cu mărarul tocat mărunt. Apoi, puneți și
oțet balsamic și condimentați cu sare și piper, după gust.
Poftă bună!