În zilele caniculare, cu siguranță nimeni nu are chef să pregătească mâncăruri sofisticate sau care necesită prea multă pregătire, cu atât mai mult cu cât este termică.
Vara este recomandat să consumăm alimente ușoare, fructe, legume și lactate, dar și cărnuri slabe și pește. Motiv pentru care am venit în ajutorul tău cu o rețetă ideală de vară care se face în mai puțin de cinci minute și este delicioasă.
Pentru salata cu ton, porumb și ceapă roșie vei avea nevoie de:
1 conservă ton bucăți în suc propriu
1 lămâie
2 linguri boabe de porumb
2 linguri fasole roșie din conservă
300 g baby spanac proaspăt
sare
piper
ulei de măsline
1 ceapă roșie
5 roșii cherry
Desfă conserva de ton și pune-o într-un bol, alături de porumb, fasole și spanacul spălat și mărunțit. Poți adăuga un mix de salate. Taie ceapa roșie solzișori și roșiile cherry. Adaugă-le peste ton.
Stoarce o lămâie, adaugă sare, piper și ulei de măsline. Amestecă totul și poți servi cu crutoane sau foccacia.
- Vezi câteva rețete de salate pe care să le ai tot timpul la îndemână.
- Vezi mai multe retete de salate de vara, ideale pentru orice amator de gusturi fresh!
- Vezi și ce alte rețete delicioase poți face cu pește la conservă