Salam din cozonac glazurat cu ciocolată. Un desert delicios pentru perioada de după Paște

.

Salam din cozonac glazurat cu ciocolată. Un desert delicios pentru perioada de după Paște. Cu siguranță masa oricărui român a fost plină cu delicii culinare, astfel că deserturile au rămas neterminate. Ei bine, nu trebuie să îți faci griji. Dacă ai rămas cu cozonac nemâncat, nu trebuie să-l arunci. Chiar dacă s-a întărit și nu mai este la fel de pufos, poți să faci un desert cum nu ai mai mâncat, care cu siguranță o să fie un curcubeu pe cerul gurii!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Nu, azi nu vorbim despre rețeta de budincă de cozonac cu stafide. Știm, este și aceasta o rețetă prin care numeroase gospodine salvează cozonacul care s-a întărit și putea fi aruncat. Totuși, noi venim cu o rețetă mai nouă și inedită, precum este salamul din cozonac glazurat cu ciocolată.

Citește și: Rețetă budincă de cozonac cu stafide

Citește și: Rețetă de cozonac cu aluat opărit. Gustos și pufos

Citește și: Bianca Drăgușanu mănâncă orice fără să se îngrașe: „Am terminat o caserolă de jumări'. Care e trucul vedetei


Citește și: De ce lipsește Gabriela Cristea de la Mireasa: „Sunt perioade când sănătatea îți joacă feste’. Paula Chirilă îi ține locul

Te grăbești să arunci cozonacul fiind conștientă că nimeni nu o să-l mai mănânce atât de tare? Noi îți propunem să citește rețeta de mai jos și să faci un desert neașteptat de bun, cum nu ai mai mâncat vreodată. Pe lângă cozonac ai nevoie de foarte puține ingrediente. Iată lista completă mai jos și delectează-ți papilele gustative alături de cei dragi!


Salam din cozonac glazurat cu ciocolată – Ingrediente

  • 500 gr cozonac
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 250 gr glazura de ciocolată
  • 150 ml smântână dulce
  • 60 gr migdale feliate

Salam din cozonac glazurat cu ciocolată – Mod de preparare

Ei bine, pe cât de complicată pare acestă rețetă, pe atât de simplă este, de fapt. În primul rând trebuie să rupem cozonacul în bucăți mici, iar apoi turnăm smântâna bătută bine. Cât se lasă la înmuiat topim ciocolata la bain-marie, apoi o punem peste cozonac și amestecăm ușor, ușor până când se incorporează.


Compoziția obținută o punem într-o folie alimentară și îi dăm forma unui salam, la fel cum se face la salamul de biscuiți clasic. Îi punem la rece, iar între timp, încălzim glazura de ciocolată într-un vas așezat în apă caldă. Când ciocolata s-a topit, se scoate salamul de la frigider, se glazurează și se presară migdalele prăjite anterior. Poftă bună!


De asemenea, nu doar pentru deserturile rămase există soluții de „economisire’, ci și pentru mâncare. Mai concret, sunt numeroase rețete ce pot salva ouăle fierte de la masa de Paște, precum cartofii franțuzești, chiftelele la cuptor cu ouă fiert sau rulada cu spanac.

Sursă foto: pixabay