Rețetă de ruladă cu sos de roșii. Un fel principal de mâncare potrivit la oricare masă din zi. Rețeta următoare cuprinde două ingrediente preferate de majoritatea dintre noi și anume, carnea și sosul de roșii. Iată cum o prepari!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Ruladele îți pot fi de mare ajutor în bucătărie. Indiferent că vrei să impresionezi un musafir ori să-l mulțumești și pe cel mai mofturos dintre mofturoși, ei bine, următoarea rețetă este potrivită pentru tine. Încearcă!
Rețetă de ruladă cu sos de roșii. Ingrediente
- 4 piepți de pui
- 200 g brânză sau cașcaval, după preferință
- 5 roșii
- 1 ceapă
- 1-2 căței de usturoi
- făină, pentru uns
- pesmet, pentru uns
- 1 linguriță pudră de usturoi
- 1 linguriță maghiran uscat
- 1-2 linguri suc de roșii
- ulei
- sare
- piper
Rețetă de ruladă cu sos de roșii. Mod de preparare
- Asezonează carnea de pui cu sare, piper și pudra de usturoi. O bați ușor cu ciocanul de șnițele, cât să aibă lungimea și grosimea uniforme.
- Așază bucățile de pui una lângă altă, astfel încât să formeze o fâșie întreagă de carne.
- Presară deasupra brânza sau cașcavalul ras.
- Rulează foarte strâns și, dacă e nevoie, o vei sigila cu ață sau cu scobitori pentru a nu se desprinde.
- Dă rulada prin puțină făină și pesmet.
- Încinge uleiul într-o tigaie și rumenește rulada pe ambele părți, apoi dai deoparte pe un șervete de hârtie.
- Pentru sos, călește ceapa tocată cu usturoiul zdrobit, apoi adaugă roșiile tăiate cubulețe și sucul de roșii. Amestecă și lasă să fiarbă, la foc potrivit, până ce legumele s-au înmuiat, iar sosul a scăzut.
- Condimentează cu sare, piper și maghiran uscat.
- Servește preparatul cald.
Sursă foto: Profimedia
Cel mai nou VIDEO