Rețetă de roșii conservate cu busuioc și usturoi. Dacă ai rămas în pană de idei pentru sezonul rece, iată ce bunătăți poți pregăti pentru cămară.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Mâncarea gătită și conservele sunt mereu la îndemână când ești pe grabă. Cu așa conserve în propria bucătărie poți servi oricând gustări cu roșii, exact ca cea de mai jos.
Rețetă de roșii conservate cu busuioc și usturoi. Ingrediente
- 3 kg roșii
- crenguțe de busuioc
- căței de usturoi
- sare fără iod
Rețetă de roșii conservate cu busuioc și usturoi. Mod de preparare
- Spală foarte bine borcanele și capacele, apoi dă-le la cuptor, pentru sterilizare, timp de un sfert de oră, la 150 de grade Celsius.
- Curăță, spală și taie roșiile cubulețe.
- Pune roșiile în borcane și presează-le foarte bine.
- Adaugă deasupra câte o linguriță de sare, 1-2 căței de usturoi și câte o crenguță de busuioc.
- Strânge capacele, apoi așază borcanele într-un vas în care ai pus, la bază, un prosop.
- Umple vasul cu apă până la gâtul borcanelor și lasă să fiarbă, la foc potrivit, 60 de minute.
- Stinge focul și lasă-le să se răcească până a doua zi.
- Le poți pune în cămară.
Sursă foto: Pexels