Trei rețete cu ouăle fierte rămase de la Paște: cartofi franțuzești, chiftele la cuptor și ruladă cu spanac

 Calin Maria Bianca
.

Trei rețete cu ouăle fierte rămase de la Paște: cartofi franțuzești, chiftele la cuptor și ruladă cu spanac. Pregătirile pentru Sfintele Sărbători de Paște au fost în toi săptămâna trecută, astfel că gospodinele au gătit foarte multe delicii pentru Sfânta masă de Paște. Ei bine însă, fiind numeroase delicii, cu siguranță nu s-a mâncat tot. Dacă și tu ai rămas cu ouă fierte și deja te gândești că o să le arunci pe toate, este momentul să vezi trei rețete ideale, care au ca și ingrediente principale chiar ouăle fierte rămase de la Paște. Iată cum poți salva mâncarea rămasă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Știm cu toții faptul că după Sărbătorile de iarnă sau cele Pascale, în casele românilor rămâne foarte multă mâncare, pe care mulți se gândesc să o arunce, mai ales că au mâncat din acel preparat și deja s-au săturat sau 'plictisit' de el. Ei bine, când vine vorba despre ouăle fierte, putem face numeroase mâncăruri cu ele și cu gust unic și rafinat.

Citește și: Ce faci cu ouăle rămase de la Paște. Rețete delicioase

Citește și: Ce chimicale cancerigene se găsesc în vopseaua de ouă pentru Paște

Citește și: De ce lipsește Gabriela Cristea de la Mireasa: „Sunt perioade când sănătatea îți joacă feste'. Paula Chirilă îi ține locul

Citește și: Cum va fi vremea de Paște 2023. Se încălzește, dar nu vor lipsi ploile

Cartofi franțuzești – Ingrediente

  • 1 kg cartofi roşii
  • 300 g brânză telemea de oaie
  • 6 ouă, 3 fierte şi 3 crude
  • 100 g unt
  • 100 g caşcaval
  • 100 ml smântână

Cartofi franțuzești – mod de preparare

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare, acoperiţi cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă. Jumătate din ei se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul. După, se rade brânza de oaie pe răzătoarea mică şi se amestecă cu 3 ouă crude. Se unge tava cu unt şi se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle. Se adaugă cele trei ouă fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor până când se rumenesc. Poftă bună!

Chiftele la cuptor cu ouă fierte – Ingrediente

  • 600 g carne tocată de porc şi de vită
  • 2-3 felii franzelă
  • 100 ml lapte
  • 5-6 linguri ulei
  • 8 ouă, 6 fierte şi 2 crude
  • 1 lingurita amidon
  • sare
  • 3-4 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde

Chiftele la cuptor cu ouă fierte – Mod de preparare

Sunt numeroase rețete de chiftele, însă nu mulți o știu pe ce cu ouă fierte, unde te poți ajuta chiar de ouăle rămase de la Paște. Prin urmare, să trecem la treabă! Carnea tocată se pune într-un castron şi se amestecă cu franzela tăiată cubuleţe, înmuiată în lapte, usturoiul pisat, 2 ouă crude bătute, amidonul, sare şi o lingură de pătrunjel verde tocat mărunt.

Se împarte compoziţia în 12 părţi, iar apoi se formează chiftelele şi se bat între palme. Se face în fiecare chiftea câte o adâncitură, se acoperă cu un strat de ulei şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se coc chiftelele în cuptorul încins, pentru aproximativ 20 minute. Cu câteva minute înainte de a se scoate din cuptor se stropesc cu puţină apă. Ouăle fierte se curăţă de coajă, se taie pe jumătate şi se aşază în adânciturile din chiftele. Se ornează cu pătrunjel verde tocat și se mai lasă preț de 5 minute la cuptor. Poftă bună!

Ruladă cu spanac și ouă fierte – Ingrediente

  •  500 g aluat franţuzesc
  •  1 ou pentru uns
  •  cimbru pentru ornat
Pentru umplutură
  •  400 g spanac fiert
  •  2 legaturi ceapă verde
  •  200 g muşchi de porc
  •  6 ouă
  •  sare
  •  150 g caşcaval sau brânză mozzarella

Ruladă cu spanac și ouă fierte – mod de preparare

Se scoate aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei şi se pun trei ouă să fiarbă.  Separat, se rade caşcavalul și se taie muşchiul de porc. Se căleşte mușchiul în uleiul încins împreună cu ceapa şi spanacul. După se lasă să se răcească la temperatura camerei. Când s-au răcit, se adaugă ouăle crude şi caşcavalul.

Se întinde foaia şi se umple cu compoziţia obținută. Se ornează cu ouăle tari, apoi se rulează cu atenţie să nu rămână goluri. Se strânge la capete, se unge cu ou bătut şi se bagă în cuptor până când aluatul este făcut. Poftă bună!

Surrsă foto: hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton