Pastele sunt preferatele tuturor și se fac foarte rapid. Rețete de paste care se prepară în mai puțin de 15 minute sunt ideale petru oricine, dar consumul de paste în fiecare zi poate avea dezavantajele sale, și anume creșterea în greutate.
Nu este vorba că pastele sunt în mod inerent un aliment care formează grăsimi; este mai ales că mâncăm prea mult din ele. Mulți oameni tind să mănânce undeva la 350-450 de grame de paste, o cantitate mult prea mare.
Atunci când sunt consumate în contextul unei diete echilibrate, pastele se pot potrivi de fapt în viața ta fără a provoca creșterea în greutate.Este posibil să mănânci acest aliment de bază italian și să îți menții o siluetă perfectă. Pentru iubitorii de carbohidrați, această veste este una ideală.
Mâncare rapidă de seară. Rețetele sunt gata în 15 minute
Mai mult, prepararea unui fel de mâncare cu paste nu necesită timp și nici nu schimbă drastic gustul.
Paste carbonara cu pui și năut
- 200 g de paste spirale
- 120g (3/4 cană) mazăre congelată
- 150g mazăre păstăi
- 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
- 250 g de file de piept de pui, tăiat în felii subțiri
- 12 roșii cherry
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute
- 2 lingurițe de coajă de lămâie rasă fin
- 1 ou
- 60 ml (1/4 cană) de smântână de gătit
- 2 1/2 linguri de suc proaspăt de lămâie
- 25g (1/3 cană) parmezan ras fin
- 80 g de rucola
Gătește pastele într-o cratiță mare cu apă clocotită sărată, urmând instrucțiunile de pe ambalaj sau până când sunt al dente, adăugând mazărea congelată și mazărea dulce pentru ultimele 2 minute de gătit.
Rezervă 60 ml (1/4 ceașcă) de apă de la paste. Scurge pastele.
Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt
Între timp, încălzește uleiul într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Gătește puiul și roșiile, întorcându-le, timp de 2-3 minute sau până când puiul este bine fiert și roșiile s-au înmuiat ușor. Pune usturoiul, fulgii de ardei iute și coaja de lămâie și gătește, amestecând, timp de 1 minut sau până când devin aromate. Se lasă deoparte.
Bate oul, smântâna, sucul de lămâie și jumătate din parmezan într-un castron până când se combină.
Adaugă amestecul de pui și amestecul de ouă în pastele fierbinți. Se amestecă rapid pentru a le acoperi cu sos, adăugând puțin lichid de gătit rezervat, dacă este necesar. Pune totul împreună, amestecă pentru a le combina. Servește pastele presărate cu parmezanul rămas.
Paste cremoase cu șuncă
- 280 g de paste farfalle
- 150g (1 cană) mazăre congelată
- 1 linguriță de ulei de măsline extravirgin
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt
- 3 șalote verzi, curățate, tăiate felii
- 60 ml (1/4 cană) vin alb
- 1 cană de frunze proaspete de busuioc
- 100g (1/2 cană) de cremă de brânză light
- 125 g de șuncă afumată fără grăsime, ruptă sau mărunțită
Gătește pastele într-o cratiță mare cu apă clocotită sărată, urmând instrucțiunile de pe ambalaj sau până când sunt al dente, adăugând mazărea congelată pentru ultimele 2 minute de gătit.
Între timp, încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare. Adaugă usturoiul și jumătate din șalotă și gătește, amestecând, timp de 2 minute sau până când devin aromate.
Ulei de cocos – beneficii pentru păr, ten și corp. Rețete de măști
Adaugă vinul și fierbe timp de 1-2 minute sau până când scade. Rupe jumătate din frunzele de busuioc.
Combină crema de brânză și apa rezervată pentru paste într-un bol. Bate până când se omogenizează și se combină. Asezonează bine cu piper. Se adaugă în tigaie și se ia imediat de pe foc.
Scurge amestecul de paste. Pune-le înapoi în oală și adaugăiamestecul de cremă de brânză, șunca și busuiocul rupt. Folosește cleștele pentru a amesteca bine pentru a se combina. Presară cu restul de șalotă și busuioc.
Lasagna cu trei feluri de brânză și conopidă
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- 1 praz, curățat, tăiat în felii subțiri
- 500 g de carne tocată de pui
- 200 g de ciuperci tăiate felii
- 3 mâini spanac proaspăt, curățat, clătit, uscat, tăiat mărunt
- 250 g pachet de cremă de brânză, tăiată bucăți
- 1 linguriță de tarhon uscat
- 125 ml (1/2 cană) sos de roșii pentru paste
- 100 g (1 cană) de brânză Mozzarella rasă
- 1,1 kg de conopidă, tăiată mărunt, tăiată grosier
- 40g (1/2 cană) parmezan ras fin
- 2 ouă
Preîncălzește cuptorul la 180C /160C. Tapetează 2 tăvi mari de copt cu hârtie de copt. Împarte amestecul de conopidă mărunțită între tăvile pregătite și presează cu o spatulă. Se gătește timp de 15-20 de minute sau până când amestecul s-a uscat. Conopida va folosi drept foi de lasagna.
Se lasă deoparte să se răcească. Se taie în foi de lasagna de 10 cm lățime. Dacă conopida se sfărâmă, o poți folosi ca atare, în loc de foi de lasagna.
Între timp, încălzește uleiul într-o tigaie mare antiaderentă la foc mare. Adaugă prazul. Redu focul la mic și gătește amestecând des, timp de 4 minute sau până se înmoaie.
Mărește focul la maxim. Adaugă puiul și gătește-l, sfărâmându-l cu o lingură de lemn, timp de 5 minute sau până când este fiert. Pune ciupercile. Lasă-le să se gătească, apoi pune spanacul.
Adaugă crema de brânză, amestecând timp de 2 minute sau până când brânza s-a topit. Se amestecă tarhonul și se condimentează.
3 rețete de post. Preparate rapid de gătit
Unge ușor o tavă de copt pătrată de 19 cm lățime și 24 cm lungime. Unge ușor baza vasului pregătit cu jumătate din sosul de roșii pentru paste.
Așează 2 bucăți de lasagna peste sosul pentru paste. Acoperă cu jumătate din amestecul de pui și presără cu 1/3 cană de mozzarella.
Repetați cu un alt strat de conopidă și cu restul amestecului de pui. Acoperă cu restul de lasagna. Finalizează cu sosul de paste rămas și mozzarella rămasă. Coace la cuptor timp de 30 de minute sau până când devine totul auriu. Se lasă deoparte timp de 7 minute pentru a se odihni înainte de servire.
Sursa foto: Shutterstock.com