Rețete de ouă umplute. Ușor de făcut!

.

Rețete de ouă umplute. În pragul Sărbătorilor de iarnă, gospodinele au început să se gândească deja la ce preparate să gătească de Crăciun și de Revelion. Dacă vreți să aveți pe masă un aperitiv savuros, fără să pierdeți prea mult timp în bucătărie, noi avem soluția. Rețetele de ouă umplute recomandate de noi vă vor ajuta să vă surprindeți musafirii într-un mod plăcut!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețete de ouă umplute. „Febra’ Sărbătorilor de iarnă a început deja, odată cu intrarea în luna decembrie. Gospodinele din toată țara au început să facă lista cu mâncărurile ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun sau de Revelion. Rețetele de ouă umplute recomandate de noi vă vor ajuta să vă impresionați musafirii. Dacă urmăriți cu atenție indicațiile, cu siguranță nu veți da greș.

Rețete de ouă umplute. Rețetele de ouă umplute sunt o desfătare pentru papilele gustative. Cele trei preparate recomandate de noi au un gust delicios și vă veți îndrăgosti cu siguranță de aroma lor. Pentru a trece la treabă, aveți nevoie de doar câteva ingrediente și puțină pricepere în bucătărie. Iată ce trebuie să faceți!


Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!

Rețetă de ouă umplute cu pate de porc – Ingrediente

1 cutie de pate de porc

1 legatura mărar

6 ouă

sare

piper măcinat

1 lingura smântână

10 g unt

2 linguri muştar

6 gălbenuşuri

Rețetă de ouă umplute cu pate de porc – Mod de preparare

1. Mai întâi, puneți cele șase ouă la fiert. Lăsați-le pe foc, în apă, timp de aproximativ 5-6 minute.


2. După ce ați fiert ouăle, lăsați-le să se răcească în suficientă apă rece. Câteva minute ar trebui să fie de ajuns. Mai apoi, le puteți curăța ușor, fără să riscați să vă ardeți degetele.

3. După ce ați îndepărtat coaja, ouăle se taie în jumătăți. Apoi, trebuie să îndepărtați, cu grijă, gălbenușurile de ou.

4. Mai apoi, puneți gălbenușurile într-un bol. Adăugați pe rând untul, pateul de ficat, sarea, piperul, smântâna, mărarul tocat și muștarul. Pentru o compoziție omogenă, amestecați ottul cu ajutorul unui blender. La final, trebuie să obțineți o pastă cremoasă.


5. Umpleți apoi albușurile cu crema obținută. Vă puteți folosi de o linguriță sau de un poș. Se lasă apoi la frigider pentru câteva minute, scrie retete.unica.ro.

6. Ouăle umplute se pot servi ornate cu frunzuliţe de pătrunjel, alături de câteva măsline tăiate sau gogoșari. Pot fi consumate alături de alte aperitive reci sau calde, în funcție de preferință.

Rețetă de ouă umplute cu iaurt și cașcaval  – Ingrediente

20 ouă

3 cutii iaurt

400 g maioneză

6 linguri caşcaval dat prin răzătoarea mică


5 linguri castraveciori muraţi, tăiaţi mărunt

3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel

sare

piper

Rețetă de ouă umplute cu iaurt și cașcaval – Mod de preparare

1. Începeți prin a pune ouăle la fiert. Lăsați-le pe foc timp de câteva minute, relatează libertatea.ro.

2. După ce s-au răcit, puteți îndepărta coaja cu grijă. Tăiați apoi fiecare ou în jumătăți pe lungime.

3. Separat, gălbenușurile trebuie pasate și amestecate alături de cantitatea de cașcaval. Adăugați apoi și castraveţii muraţi, o cutie cu iaurt și maioneza. Presărați totul cu sare și piper. Atenție! Nu puneți o cantitate prea mare de maioneză, pentru că nu trebuie să obțineți o compoziție mult prea fluidă.


4. Umpleți apoi jumătățile de ou cu crema obținută. Așezați ouăle într-un vas încăpător și turnați pe deasupra sosul făcut din maionexa care va rămas, iaurtul și verdeața. Aceasta din urmă treebuie tocată mărunt înainte de a fi adăugată.

Rețetă de ouă umplute cu ficăței de pui – Ingrediente

6 ouă

150 g ficăței de pui

30 g unt

sucul de la o lămâie

sare

salată verde

pătrunjel tocat


Rețetă de ouă umplute cu ficăței de pui – Mod de preparare

1. La fel ca și în cazul rețetelor anterioare, puneți mai întâi ouăle la fiert. Acestea trebuie să fie tari, așa că trebuie să le lăsați câteva minute bune.

2. După aceea, tăiați ouăle în jumătate, pe orizontală, și scoateți cu grijă gălbenușurile de ou, scrie sursa menționată anterior.

3. Fierbeți apoi și ficățeii. După ce v-ați asigurat că sunt gata, trebuie să fie scurși de zeamă. Aceștia se pasează pentru a ajunge la o consistență cremoasă.


4. Amestecați ficățeii cu gălbenușurile, pătrunjelul tocat și untul. Presărați niște sare pe deasupra pentru gust.

5. Umpleți jumătățile de ou cu crema obținută din amestecul prezentat anterior. La final, ornați preparatul cu puțină salată verde. Asta a fost tot. Poftă bună!

Sursă foto: Shutterstock