Maioneză de post, fără ou. Rețetă simplă

.

Poate fi greu de crezut că există maioneză fără ou, o maioneză de post pe care o pot adăuga în meniul lor și persoanele care țin Postul Paștelui. Evident că maioneza de post nu are un gust identic celei clasice, cu ou, însă este delicioasă și poate spori gustul salatelor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Există mai multe variante de maioneză de post, fără ou, și toate sunt gustoase și ușor de preparat. Una dintre ele conține cartof, alta …pufuleți, o altă maioneză de post se face din amidon și alta din făină, muștar și ulei.


Citește și: Iahnie de fasole. Cea mai bună rețetă de post

Citește și: Plăcinte cu cartofi și mujdei de usturoi. Rețetă de post

Citește și: Salată de năut. Cea mai bună rețetă de post

Citește și: Varză călită de post. Cea mai simplă rețetă

Rețetă de maioneză de post din cartofi

Ingrediente:

  • 2 cartofi
  • 100 g muştar dulce (fără adaosuri)
  • lămâie
  • o lingură unt de cocos
  • o lingură ulei de măsline

Cum se prepară?

Cartofii sunt curățati de coajă și tăiați. Aceștia se pun la fiert în
apă cu sare, iar după ce se răcesc se pun în blender. Peste se va
adauga muştar, unt de cocos topit, ulei de măsline şi puţină zeamă de
lămâie. Uleiul de măsline o să dea la final o consistenţa mai fluidă
maionezei de post.


Rețetă de maioneză de post din pufuleți

Ingrediente:

  • o pungă de pufuleți simpli
  • două lingurițe de muștar
  • 150-200 ml de ulei
  • două linguri de apă
  • suc de lămâie
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se mărunțesc pufuleții într-un vas, apoi se adaugă două linguri de apă călduță. Este nevoie să se amestece bine până se obține o pastă. Se pune muștarul și sucul de lămâie și se omogenizează compoziția. Uleiul se va adăuga treptat. După ce s-a îngroșat pasta se adaugă sare și piper după gust, potrivit fanatik.ro.


Din amidon și muștar

Ingrediente:

  • două linguri de amidon
  • 100 ml de apă
  • două linguri de muștar
  • suc de lămâie
  • ulei
  • piper
  • sare.

Cum se prepară?

Mai întâi se amestecă amidonul cu o lingură de apă, iar restul se pune la fiert. Când apa fierbe se adaugă pasta de amidon și se va amesteca în continuu. Vei lua vasul de pe foc și îl vei lăsa la răcit după ce s-a îngroșat compoziția. Apoi se adaugă muștarul, sarea, piperul și uleiul treptat, până obții consitența dorită.


Rețetă de maioneză de post din făină

Ingrediente:

  • două linguri de făină
  • 1/2 cană apă
  • muștar
  • zeamă de lămâie
  • ulei de floarea-soarelui

Mod de prepare

Se amestecă cele două linguri de făină cu un pic de apă rece. Restul de apă se pune la fiert. Când dă în clocot se toarnă amestecul de făină și apă rece și se ține la foc mic. Se amestecă în permanență până se îngroașă bine – aproximativ 1 minut. Se lasă la răcit și apoi se amestecă cu muștar și zeama de lămâie. Ulterior se adaugă uleiul, treptat, ca la orice maioneză. Se poate pune puțină apă carbogazoasă.


Vezi şi cum faci muștar de casă fără conservanți!