Rețete de aperitive cu pește, pentru mesele festive

 Oana Pantazi
.

Rețete de aperitive cu pește. Se apropie Sărbătorile, iar pe lângă tradiționalele fripturi, sarmale și salată boeuf, gospodinele vor dori, cu siguranță, să-și surprindă musafirii. Iată câteva variante delicioase cu pește, nu doar aspectuoase, ci și simplu de făcut.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Crăciunul și Revelionul bat la ușă, iar gospodinele sunt preocupate deja de meniul pe care îl vor prepara pentru familie și musafiri. Și dacă salata boeuf, sarmalele și cozonacul pot fi găsite deja în orice gospodărie, vă oferim câteva sugestii delicioase datorită cărora vă veți putea surprinde familia și musafirii.

Rețete de aperitive cu pește. Platou rece

Dacă, de obicei, de pe mesele festive, la aperitiv, piftia, cârnații, șunca și ouăle umplute sunt nelipsite, vă sugerăm un aperitiv extrem de gustos și, în egală măsură, aspectuos. Pentru asta veți avea nevoie de pește, fie crud, fie marinat. Garantat, efectul va fi unul fabulos!

Ingrediente

  • file de somon
  • file de hering marinat
  • lămâie
  • măsline
  • salată verde

În privința ornării, sky is the limit, ideea este să dispuneți de niște platouri îndeajuns de mari. Puteți pune feliile de somon și de hering pe frunze de salată sau pe felii de lămâie și să intercalați printre ele măsline negre (sau verzi, umplute). Acestea pot fi așezate și alături de ouă umplute și creveți. Dacă vă pricepeți, puteți face trandafiri din somon sau din lămâie.

Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite

Citește și: Rețetă de ardei iute murat

Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți

Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de păsat cu lapte

Rețete de aperitive cu pește. Salată festivă de hering

Dacă doriți să vă impresionați cu adevărat musafirii, oferiți-le o salată de hering la pahar. Textura de culori și de gusturi este perfectă pentru o masă festivă. În plus, se pregătește rapid.

Ingrediente (4 porții)

150 g hering afumat

2 morcovi medii

200-250 g sfeclă

1 ceapă roșie

8 linguri maioneză

2 ouă fierte tari

1/2 legatură mărar

sare

piper

icre roșii (pentru decor)

Cum se prepară

Peștele se toacă în cuburi mici, apoi se amestecă cu ceapa și cu mărarul tăiate fin. În prealabil, morcovii și sfecla se fierb (sfecla este delicioasă și coaptă). În paharele din sticlă se aranjează apoi morcovii, sfecla și peștele în straturi, iar totul se acoperă cu maioneză. La fiecare strat se așază, de asemenea, și gălbenuș și albuș de ou (rase). Maioneza trebuie să fie ultimul strat. Paharele se decorează cu mărar sau cu chives și cu icre roșii, apoi se dau la frigider 2-3 ore, până se întrepătrund aromele.

Rețete de aperitive cu pește. Rulou cu somon și cremă de brânză

Extrem de gustoasă este și compinație pește-brânză, chiar dacă, la prima vedere nu pare atractivă. Iar dacă adorați tortilla, veși avea un aperitiv perfect. Iată cum se face!

  • 1 pachet de cremă de brânză
  • 4 foi de tortilla
  • un somon afumat, tăiat fin
  • frunze de baby spanac
  • ardei gras roșu
  • mărar proaspăt tocat

Cum se prepară

Se amestecă bine mărarul cu crema de brânză, apoi se pun câte 50 de grame din compoziție în fiecare foaie de tortilla și un sfert din cantitatea de somon. Se acoperă totul cu frunze de spanac și cu ardei roșu tăiat felii. Apoi, se rulează cu grijă foile de tortilla și se învelesc în folie alimentară. Se pun la frigider câteva ore, pentru a se întrepătrunde aromele. Înainte de servire, se taie felii și se așază pe un platou.

Foto: Shutterstock

Vezi şi aperitive rapide fără foc!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton