Aceste rețete cu spanac sunt printre cele mai creative feluri de a aduce un plus de vitamine și minerale dietei zilnice. Spanacul este foarte sănătos și are un aport mare de fier și vitamine. Aceste rețete includ spanac și fac dintr-un fel de mâncare banal, unul cu adevărat special și gustos.
Despre spanac
Consumul de spanac poate fi benefic pentru sănătatea ochilor, reduce stresul oxidativ, ajută la prevenirea cancerului și reduce nivelul tensiunii arteriale.
Există multe moduri de a pregăti spanacul. Îl puteți cumpăra la conservă sau proaspăt și îl puteți consuma gătit sau crud. Este delicios fie ca atare, fie în alte mâncăruri.
Rețetă de mâncare de spanac cu orez
Spanacul are un conținut ridicat de fibre insolubile, care vă pot stimula sănătatea în mai multe moduri.
Adaugă volum la scaun pe măsură ce alimentele trec prin sistemul digestiv. Acest lucru poate ajuta la prevenirea constipației.
Spanacul are mulți compuși vegetali care pot îmbunătăți sănătatea, cum ar fi luteina, kaempferolul, nitrații, quercetina și zeaxantina.
Spanacul este extrem de sănătos și legat de numeroase beneficii pentru sănătate.
S-a demonstrat că îmbunătățește stresul oxidativ, sănătatea ochilor și tensiunea arterială.
Rețete cu spanac
Spaghete și chifteluțe verzi
- 500 g de carne tocată slabă de porc
- 1 măr ras
- 1 linguriță de semințe de fenicul
- 1 lingură de ulei
- 250g-300g de spaghete integrale
- 200 g de spanac baby, plus mai mult pentru a servi
- 1 avocado copt, fără sâmburieși decojit
- un buchet mic de busuioc
- 100 g de mazăre congelată
- 25 g de parmezan ras, plus mai mult pentru a servi
Amestecați carnea tocată, mărul și semințele de fenicul într-un bol. Împărțiți și formați în 24 de bile de mărimea unei roșii cherry.
Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat
Încălziți uleiul într-o tigaie mare. Gătiți chifteluțele până când devin aurii și sunt bine gătite. Se încălzește o cratiță mare cu apă și se fierb pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj.
Între timp, preparați sosul. Puneți deoparte o mână de spanac, 4 linguri de mazăre și jumătate din avocado pentru mai târziu. Turnați apă caldă peste restul de mazăre pentru a o dezgheța, apoi scurgeți-o bine.
Bateți mazărea dezghețată, spanacul, avocado, busuiocul și parmezanul într-un blender cu 100 ml de apă de la paste, adăugând mai mult dacă este necesar, pentru a obține sosul. Se condimentează bine.
Adăugați mazărea congelată rezervată în paste pentru ultimele minute de gătit. Scurgeți, păstrând o parte din apă, și răsturnați pastele în tigaia cu chiftele. Adăugați sosul și gătiți timp de un minut sau 2 până se încinge, adăugând mai multe condimente sau apă pentru paste dacă este nevoie.
Serviți alături de o salată de spanac și avocado și completați pastele cu parmezan suplimentar, dacă doriți.
Pizza cu spanac și brânză albastră
- 1 linguriță de ulei de rapiță
- 2 ciuperci mari, tăiate în jumătate și feliate
- 2 căței de usturoi, tocați
- 160 g de spanac, bine uscat după spălare
- 1 ceapă roșie, tăiată în două și felii subțiri
- 40 g de brânză cu mucegai
- 4 jumătăți de nucă, sparte
- Pentru bază
- 125 g de făină integrală
- ½ linguriță de praf de copt
- 3 linguri de iaurt bio amestecat cu 3 linguri de apă
Încălziți cuptorul la 200C și puneți o tavă înăuntru pentru a se încălzi. Încălziți uleiul într-o tigaie mare antiaderentă și gătiți ciupercile și usturoiul, amestecând frecvent, până se înmoaie.
Adăugați spanacul, câte o mână pe rând, și gătiți până când se reduc, dar nu se înmoaie. Adăugați ceapa și amestecați-o, apoi opriți focul.
Rețetă de paste cu spanac și brânză
Pentru bază, răsturnați făina și praful de copt într-un bol și amestecați cu iaurt pentru a obține o bilă de aluat moale. Presărați o foaie de hârtie de copt cu făină, puneți aluatul deasupra și presați cu mâinile presărate cu făină pentru a obține o formă rotundă și plată de 20 cm.
Se acoperă cu amestecul de spanac, se împrăștie brânza și nucile, apoi se coace timp de 12 minute sau până când aluatul este bine copt și auriu.
Clătite cu spanac și matcha
- 2 lingurițe de praf de ceai verde
- 60 g de spanac
- 100 ml lapte
- 200 g de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- 2 linguri de sirop de arțar
- ½ linguriță de extract de vanilie
- 3 ouă
- 25 g de unt topit, plus mai mult pentru prăjit
Puneți pulberea de matcha, spanacul și laptele într-un blender și bateți până când se omogenizează. Turnați-l într-un castron cu restul ingredientelor pentru clătite și bateți până când amestecul nu are cocoloașe.
Topiți o bucată mică de unt într-o tigaie mare antiaderentă, apoi începeți să prăjiți clătitele. Gătiți-le timp de 2-3 minute, apoi întoarceți-le și gătiți-le încă un minut pe cealaltă parte.
Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!
Va trebui să faceți acest lucru în 3 sau 4 reprize, în funcție de mărimea tigaiei.
Serviți clătitele suprapuse cu multe fructe și un strop de gem sau cremă de ciocolată.
Penne cremoase cu spanac și ciuperci
- 175 g de penne integrale
- 50 g de caju neprăjit și nesărat
- 10 g de ciuperci porcini uscate
- 1 cub concentrat de supă
- 1 lingură de ulei de rapiță
- 120 g de ciuperci champignon, tăiate în jumătate dacă sunt mari, tăiate felii subțiri
- 2 căței de usturoi mari, rași fin
- 200 g de spanac mic
Gătiți pennele urmând instrucțiunile de pe ambalaj și puneți ceainicul la fiert. Între timp, puneți caju și ciupercile uscate într-un castron mediu termorezistent, împreună cu cubul de legume, și turnați 200 ml de apă clocotită din ceainic. Se lasă la înmuiat timp de 5 minute.
După acest timp, amestecați totul într-un blender până când devine omogen și cremos.
Citește și: Rețetă prăjitură „Cât bați din palme.Extrem de gustoasă!
Încălziți uleiul într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu și prăjiți ciupercile proaspete și usturoiul timp de câteva minute, până când încep să se înmoaie. Adăugați spanacul și continuați să gătiți, amestecând frecvent până când spanacul s-a redus.
Scurgeți pastele, păstrând puțină apă de gătit. Aruncați pastele în tigaia cu amestecul de ciuperci, asezonați cu mult piper negru și amestecați totul bine. Se iau de pe foc și se amestecă cu sosul cremos de ciuperci, adăugând o picătură din apa de gătit rezervată, dacă este necesar, pentru a le face mai cremoase. Se servește imediat.