Rețete cu conopidă. Mâncăruri delicioase și sănătoase

.

În cazul în care ești în căutare de rețete cu conopidă, atunci cu siguranță aici le veți găsi pe cele mai delicioase. Conopida este o legumă cruciferă care este în mod natural bogată în fibre și vitamine B. Acesta furnizează antioxidanți și fitonutrienți care pot proteja împotriva cancerului. De asemenea, conține fibre pentru a îmbunătăți pierderea în greutate și digestia, colină care este esențială pentru învățare și memorie și mulți alți nutrienți importanți.

Despre conopidă


Conopida este disponibilă proaspătă sau congelată. Conopida proaspătă ar trebui să aibă un căpățână fermă, fără pete întunecate, și frunze de un verde strălucitor atașate de tulpină. Se păstrează la frigider, într-o pungă de plastic, timp de până la 5 zile.

Conopidă de post în pâine. Rețetă simplă

Serviți-o: la aburi sau prăjită ca garnitură, coaptă la cuptor într-un sos de brânză, sub formă de orez sau ca ingredient principal într-un curry sau sub formă de crustă de pizza.


Spaghete carbonara cu alune și conopidă

  • 1 conopidă mare (aproximativ 700 g), tăiată în buchețele mici
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • un buchet mic de cimbru, frunze culese
  • 100 g de alune de pădure, tocate mărunt
  • 350 g de penne
  • 100g parmezan
  • 2 ouă, bătute
  • 2 linguri de smântână lichidă
  • pachet mic de pătrunjel, tocat

Se încălzește cuptorul la 200C. Se amestecă conopida cu uleiul, cimbrul și condimentele și se întinde pe o tavă mare de copt. Se coace timp de 15-20 de minute, până când începe să se înmoaie și să se caramelizeze. 


Se presară alunele peste conopidă și se gătește timp de încă 5 minute, până când alunele sunt ușor prăjite și conopida este bine prăjită. Între timp, gătiți pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj.

Rețetă conopidă la cuptor. Un deliciu culinar!

Scurgeți pastele, rezervând apă, apoi întoarceți-le în tigaie. Scoateți tava de copt din cuptor și adăugați conopida și alunele la paste, apoi adăugați parmezanul, oul, smântâna, pătrunjelul și 1 lingură de apă de gătit. 


Căldura pastelor ar trebui să fie suficientă pentru a găti doar oul fără a-l amesteca. Dacă sosul este prea gros, mai adăugați un strop de apă de gătit. Verificați de condimente și serviți.

Conopidă condimentată cu năut, ierburi și semințe de pin

  • 1 căpățână mare de conopidă, ruptă în buchețele (aproximativ 1 kg în total)
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 lingurițe de semințe de chimen
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 400 g de conservă de năut, scurs și clătit
  • 100 g de semințe de pin
  • câte un buchet mic de pătrunjel și mărar, frunze rupte

Se încălzește cuptorul la 200C. Se amestecă conopida, usturoiul, condimentele, 2 linguri de ulei și câteva condimente într-o tavă de copt, apoi se prăjește timp de 30 min.

Adăugați năutul, semințe de pin și restul de ulei în tavă, apoi gătiți încă 10 minute. Pentru a servi, amestecați ierburile cu dressingul ales.

Pizza cu crustă de conopidă

  • 1 conopidă (aproximativ 750g)
  • 100 g de migdale măcinate
  • 2 ouă, bătute
  • 1 lingură de oregano uscat
  • Pentru topping
  • 227g de roșii tocate în conservă
  • 1 lingură de piure de roșii
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • ½ vânătă mare, tăiată subțire pe lungime în fâșii lungi
  • 2 linguri de ulei de măsline, plus mai mult pentru ungere
  • 1 ceapă roșie mică, tăiată în 8 felii
  • ½ buchet mic de busuioc, frunzele culese
  • 125 g de mozzarella biluțe
  • 25 g de Grana Padano sau parmezan
  • câțiva vârfuri de fulgi de ardei iute

Încălziți cuptorul la 200C. Îndepărtați frunzele de la conopidă și tăiați capătul tulpinii, apoi tăiați-o în bucăți. Amestecați jumătate din conopidă într-un robot de bucătărie până când este tocată fin, ca orezul. 

Rețetă conopidă pane de post. Extrem de gustoasă!

Se transferă într-un castron și se repetă cu jumătatea rămasă. Puneți toată conopida într-un castron, acoperiți-o cu folie alimentară și puneți-o în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 5-6 minute, până se înmoaie. 


Se răstoarnă pe un prosop curat de bucătărie și se lasă să se răcească puțin. După ce s-a răcit suficient pentru a putea fi manipulată, se strânge prosopul și se stoarce cât mai mult lichid din conopidă, apoi se transferă într-un bol curat. 

Se adaugă migdalele măcinate, oul, oregano și multe condimente. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și ungeți-o cu ulei. Adunați amestecul de conopidă în centrul tăvii, apoi folosiți o lingură și mâinile pentru a întinde o formă rotundă de 30 cm. 


Faceți-o puțin mai groasă pe margini pentru a crea o „crustă'. Coaceți la cuptor timp de 15-18 minute, până când devine auriu și începe să devină puțin crocant pe margini.

Între timp, încălziți o tigaie grill, ungeți fiecare felie de vânătă pe ambele părți cu puțin ulei, condimentați și gătiți timp de 5-6 minute, întorcându-le o dată, până când se înmoaie și se carbonizează – va trebui să faceți acest lucru în loturi. 

Se transferă pe o farfurie. Ungeți ceapa cu ulei, asezonați-o și prăjiți-o pe grătar timp de 5-8 min. până se înmoaie și se carbonizează. Pentru a face sosul de roșii, bateți roșiile din conservă, piureul de roșii, usturoiul și câteva condimente într-un blender până când se omogenizează. 


Rețetă de mâncare cu broccoli și conopidă. E delicioasă!

Se transferă într-o cratiță mică, se aduce la fierbere și se fierbe ușor timp de 8-10 minute până când se îngroașă. Rupeți jumătate din frunzele de busuioc și amestecați-le în sos.

Odată ce baza de conopidă este gătită, dați-o deoparte pentru a se răci puțin. Dați cuptorul la 240C. Scurgeți mozzarella și uscați-o cu hârtie de bucătărie. 

Întindeți sosul de roșii peste bază, presărați Grana Padano, apoi aranjați vinetele, ceapa roșie și mozzarella deasupra. 

Se presară fulgii de ardei iute și se pune din nou la cuptor pentru 10-12 minute. Înainte de a servi, mai radeți puțină brânză și presărați frunzele de busuioc rămase.

Supa de conopidă

  • 1 conopidă mare (1,5 kg), tăiată în buchețele
  • ½ lingură de chimen măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline , plus o cantitate suplimentară pentru stropire
  • 4 crenguțe de cimbru
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 tulpină de țelină, tocat mărunt
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 750-850 ml de supă de pui
  • 100 ml de smântână lichidă
  • ½ legătură mică de pătrunjel, tocat mărunt

Se încălzește cuptorul la 220C. Se amestecă buchețelele de conopidă într-o tavă de copt cu 1 lingură de ulei de măsline, chimenul și cimbrul. Se coace timp de 15 minute sau până când devine aurie și fragedă. Aruncați cimbrul deasupra.

Se încălzește restul de ulei într-o cratiță cu ceapa și țelina și se prăjește la foc mediu timp de 10 minute sau până se înmoaie.

Rețetă de conopidă murată. Potrivită pentru orice masă

Adăugați usturoiul și gătiți timp de 1 minut. Amestecați cea mai mare parte din conopidă, rezervând o parte pentru a pune supa mai târziu. Adăugați 750 ml de supă în tigaie și aduceți la fierbere. Se fierbe timp de 10 minute. 

Amestecați supa până la omogenizare folosind un blender de mână sau un robot de bucătărie. Se amestecă cu smântână și se condimentează după gust. Adăugați mai multă supă dacă vă place supa un pic mai subțire. Turnați în boluri și adăugați pătrunjel, conopida rezervată și un strop suplimentar de ulei de măsline. 

Sursa foto: 123rf.com