Rețete cu avocado. Cele mai sățioase mese

.

Avocado mai este numit și pară aligator. Este un fruct care provine de la un copac originar din emisfera vestică, din Mexic până în sudul regiunilor andine. Fructele de avocado au o pulpă verzuie sau gălbuie, cu o consistență de unt și o aromă bogată, de nucă. Acestea sunt adesea consumate în salate, iar în multe părți ale lumii sunt consumate ca desert. Piureul de avocado este ingredientul principal al guacamole-ului, un sos caracteristic în bucătăria mexicană. 

Despre avocado 


Mărimea unui avocado este extrem de variabilă, nu mai mare decât un ou de găină la anumite rase mexicane și cântărind uneori 1-2 kg la alte rase. 

Forma variază de la rotundă la formă de pară, cu un gât lung și subțire, iar culoarea variază de la verde la violet închis. Din punct de vedere botanic, fructul este o boabă și prezintă o singură sămânță mare și rotundă.

Rețetă de tacos mexican. Se prepară foarte ușor

Mexic, Chile, Republica Dominicană, Indonezia și Columbia au fost principalii producători mondiali în 2011. De asemenea, fructele sunt cultivate în scopuri comerciale în Florida, California, Hawaii, Africa de Sud, Brazilia și Australia, precum și pe unele insule din Pacific și în mai multe țări mediteraneene, inclusiv în Israel.


Rețete cu avocado 

Pâine prăjită cu avocado, ou poșat și feta 

  • 2 linguri de oțet de vin alb
  • 2 ouă mari
  • 1 avocado
  • 50 g de feta
  • 1 linguriță de fulgi de ardei iute
  • suc de ½ lămâie
  • 2 felii de pâine

Umpleți o cratiță mare cu apă, adăugați oțetul și aduceți la fierbere la foc mare. Odată ce fierbe, reduceți focul astfel încât apa să fiarbă, apoi folosiți o lingură pentru a învârti apa într-un vârtej. Se sparg ambele ouă și se fierb timp de 2 minute și jumătate.

Rețetă de ouă umplute cu avocado. Un aperitiv gustos

Între timp, într-un castron mic, pasați avocado, feta, fulgii de ardei iute și sucul de lămâie și asezonați bine cu piper negru. Prăjiți pâinea.

Întindeți avocado și feta pe pâinea prăjită, apoi puneți câte un ou poșat deasupra fiecăruia. Se poate servi alături de o salată, ca prânz sau ca atare, pentru un mic dejun savuros. 

Paste integrale cu avocado și roșii

  • 100 g de penne integrale
  • 1 linguriță de ulei de rapiță
  • 1 ceapă mare, tăiată felii, plus 1 lingură de ceapă tocată mărunt
  • 1 ardei portocaliu, curățat de semințe și tăiat în bucățele
  • 2 căței de usturoi, rași
  • 2 lingurițe de praf de ardei iute ușor
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • ½ linguriță de semințe de chimen
  • 400 g de roșii tocate la conservă
  • 196 g de porumb dulce la conservă
  • 1 linguriță de condimente
  • 1 avocado, fără sâmburi și tăiat în bucăți
  • 1/2 lămâie verde, coaja și sucul
  • o mână de coriandru, tocat

Se fierb pastele în apă cu sare timp de 10-12 minute, până când sunt al dente. Între timp, încălziți uleiul într-o tigaie medie. Adăugați ceapa și ardeiul tăiat felii și prăjiți, amestecând frecvent, timp de 10 minute până când devin aurii. 

Încorporați usturoiul și condimentele, apoi adăugați roșiile, umpleți conserva goală până la jumătate cu apă și adăugați-o, porumbul și condimentele. Se acoperă și se fierbe la foc mic timp de 15 minute.

Între timp, amestecați avocado cu sucul și coaja de lămâie și ceapa tăiată mărunt.


Rețetă de guacamole. Cum se face sosul mexican cu avocado

Scurgeți pennele și aruncați-le în sos împreună cu coriandrul. Puneți pastele în boluri, acoperiți-le cu avocado și împrăștiați frunzele de coriandru.

Salsa de avocado

  • ½ ceapă roșie, tocată mărunt
  • 1 ardei iute roșu mic , fără semințe și tocat mărunt
  • 3 roșii coapte, tăiate mărunt
  • suc de 1 lămâie verde
  • 1 lingură de oțet de vin alb
  • 2 avocado
  • un buchet mic de coriandru, tocat

Într-un castron mediu, combinați ceapa, ardeiul iute, roșiile, lămâia verde și oțetul cu câteva condimente și amestecați bine. Se poate face cu câteva ore înainte și se păstrează la frigider. Când sunteți gata să mâncați, decojiți, curățați de sâmburi și tăiați avocado și adăugați-l în amestecul de salsa împreună cu coriandrul. Se servește imediat.


Este delicioasă cu chipsuri din tortilla, pe burrito sau Quesadilla sau ca salata de însoțire. 

Salată de avocado 

  • 1/2 salată iceberg
  • 6 roșii cherry , tăiate în două
  • 2 ridichi , tăiate mărunt
  • 2 cepe verzi, tăiate mărunt
  • 50 g de castraveți, tăiați în cuburi mici
  • 25 g de frunze de pătrunjel, tocate mărunt
  • 25 g de frunze de mentă, tocate grosier
  • 1 avocado , tăiat în bucăți mari
  • ½ lingură de sumac
  • Pentru dressing
  • ½ cățel de usturoi , zdrobit
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline

Pentru dressing, amestecați usturoiul zdrobit cu un vârf de cuțit de sare, sucul de lămâie și uleiul de măsline. Puneți deoparte până când sunteți gata să serviți.

DIETA cu avocado. Cum poți slăbi rapid și sănătos 5 kilograme într-o săptămână

Combinați ingredientele salatei într-un bol, asezonați și amestecați cu dressingul chiar înainte de servire. Serviți cu pâine crocantă și cu un fel principal de pește, sau ca atare. Puteți pune un ou fiert în salată dacă alegeți să o consumați singură ca fel principal. 


Avocado umplut

  • ½ linguriță de semințe de chimen
  • 210 g de fasole roșie, scursă
  • 1 lămâie verde mare, coaja și sucul de la 1/2, cealaltă 1/2 tăiată în felii
  • 3 roșii , tăiate în cubulețe
  • 1 șalotă, tăiată mărunt
  • 1 ardei iute verde, curățat de coajă și tocat mărunt
  • o mână generoasă de coriandru, tocat
  • 85 g de feta
  • 1 avocado mare sau 2 avocado mici

Puneți semințele de chimen într-o tigaie mică pe plită și prăjiți-le ușor. Se răstoarnă într-un castron mare și se amestecă cu fasolea, coaja și sucul de lămâie, roșiile, șalota, ardeiul iute și coriandrul. Se adaugă feta și se amestecă ușor.


Salată cu spanac, avocado, ou și parmezan. Un prânz delicios

Serviți deasupra jumătăților de avocado, împrăștiind câteva frunze de coriandru suplimentare și stoarceți deasupra puțină lămâie verde în plus din felii.

Sursa foto: Shutterstock.com