Rețetă de zarzavat pentru ciorbă la borcan. Gata în doar o oră!

.

Rețetă de zarzavat pentru ciorbă la borcan. Vara aproape a trecut, iar gospodinele au început deja să se gândească la sezonul rece. Pentru a nu le prinde cu cămara goală, multe dintre ele au dat startul pregătirilor. Dacă vreți ca ciorbele dumneavoastră să fie pline de aromă, chiar și iarna, rețeta de zarzavat pentru ciorbă la borcan vă va fi un real ajutor. Este gata în doar o oră!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de zarzavat pentru ciorbă la borcan. Zarzavatul este o adevărată comoară, mai ales iarna, pentru gospodine. Vreți ca legumele preferate să-și păstreze aroma și gustul în timp, chiar și luni de zile? Atunci vă provocăm să încercați rețeta de zarzavat pentru ciorbă la borcan. Aveți nevoie de puține ingrediente, iar timpul de preparare este unul relativ scurt.


Citește și: Rețeta pentru prăjitura Carpați, desertul copilăriei

Citește și: Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de zacuscă de dovlecei.Preparat simplu și gustos

Citește și: Chiftele de dovlecei de post.Rețetă gustoasă și dietetică

Rețetă de zarzavat pentru ciorbă la borcan – Ingrediente

600 g morcovi

200 g păstârnac

2-3 rădăcini de pătrunjel verde

2 ţeline

1 legătură pătrunjel verde

câteva fire de ţelină verde

2 lingurițe boabe de muştar


sare

Rețetă de zarzavat pentru ciorbă la borcan – Mod de preparare

1. Mai întâi, zarzavatul rezultat din legume se curăță și se cântărește atent. Dacă vreți ca rezultatul să fie unul perfect, luați în calcul sfatul următor. La 1 kilogram de zarzavat curățat, trebuie să folosiți nu mai puțin de 225 de grame de sare grunjoasă.

2. Mai apoi, zarzavatul se taie mărunt, fără țelină. De asemenea, îl puteți rade. După ce ați terminat, puneți legumele într-un castron destul de încăpător.

3. Presărați sare pe fiecare strat. Acum puteți toca și țelina. Aceasta se adaugă ultima peste compoziție și, la fel și ea, se presară cu sare. Apoi, țelina se amestecă și se acoperă cu restul de zarzavat. Acoperiți totul cu ajutorul unui capac și lăsați la rece până a doua zi, notează retete.unica.ro.


4. A doua zi, puteți adăuga și boabele de muștar. De asemenea, puneți și verdeața, după ce o tocați mărunt și amestecați cu grijă.

5. Așezați apoi compoziția obținută în borcane, după ce le-ați spălat și uscat. Acestea se acoperă fie cu un celofan sau cu ajutoul capacelor. Pentru a se păstra cum trebuie, puneți-le în cămară.

6. În cazul în care nu știți câtă cantitate de zarzavat să folosiți la ciorbe, vă învățăm noi. Se adaugă câte o linguriță la 2 l de supă, cu mențiunea ca să nu mai adăugați sare, decât dacă simțiți nevoia.

Sursă foto: Pixabay