Rețetă de zacuscă de dovlecei. Zacusca este un preparat ce nu trebuie să vă lipsească din cămară. Este sățios și foarte delicios, dacă știți cum să-l preparați. Dacă v-ați săturat de cea cu vinete, noi vă recomandăm rețeta de zacuscă de dovlecei. Ce trebuie să faceți pentru un gust ca la carte?
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de zacuscă de dovlecei. Este cea mai bună perioadă în care vă puteți face „provizii’ pentru iarnă. Dacă nu știți cu ce să începeți, noi vă sărim în ajutor! Puteți opta cu încredere pentru zacusca de dovlecei, pentru că pe cât este de simplă, pe atât este de gustoasă.
Rețetă de zacuscă de dovlecei. Dovlecelul poate fi consumat în multe forme, atât crud, cât și gătit. Acesta e bogat în vitamine și minerale și în plus, vă ajută să slăbiți. Dacă vreți să-i păstrați aroma, puteți încerca zacusca de dovlecei. Vă sunt necesare doar câteva ingrediente accesibile ca preț.
Citește și: Rețetă de castraveți murați cu apă rece.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână.Ingredientul secret
Citește și: Rețetă pentru budincă de dovlecei cu brânză
Citește și: Rețetă de mâncare de bame cu pui.Gustos și ușor de preparat
Rețetă de zacuscă de dovlecei – Ingrediente
4 kg dovlecei
1 kg ceapă
2-3 căței usturoi
600 g bulion de roșii
250 ml ulei
sare și piper
2 foi de dafin
cimbru uscat
1 linguriță boia de ardei
Rețetă de zacuscă de dovlecei – Mod de preparare
1. Mai întâi, curățați ceapa cu grijă, spălați-o și tocați-o mărunt. După aceea, puneți-o la călit, într-un vas cu ulei bine încins înainte. Trebuie să știți că ea nu se prăjește, ci se lasă pe foc ca să se pătrundă puțin.
2. Ulterior, adăugați în tigaie usturoiul, după ce l-ați curățat și tocat rondele. Pe deasupra presărați puțină sare, după bunul plac al dumneavoastră, informează a1.ro.
3. Acum, vă puteți ocupa de dovlecei. Trebuie să-i curățați foarte bine de coajă și de semințe, iar apoi să-i dați pe răzătoare. Când ați terminat, îi puteți adăuga peste ceapa călită. Ei nu trebuie scurși, pentru ca astfel să fiarbă în propriul suc. Amestecați totul și lăsați la fiert pentru aproximativ 7-8 minute.
4. După acest interval, adăugați și bulionul, alături de condimente. Mai apoi, luați vasul de pe foc și îl puteți trece la cuptor, la foc mediu. Preparatul trebuie lăsat să se facă timp de circa o oră.
5. Încă puțin și gata! După ce ați scos vasul de la cuptor, puneți zacusca de dovlecei în borcane bine sterilizate. Închideți apoi capacele și apoi pune-l în cuptorul cald până ce se răcesc.
6. Ca sfat, pentru a le identifica mai ușor, puteți eticheta borcanele. Imediat după ce s-au răcit, le puteți pune deja în cămara din casa dumneavoastră. Simplu, nu-i așa?
Sursă foto: Shuttestock