Rețetă Zaalouk- salată marocană de vinete. Zaalouk sau salata marocană de vinete este extrem de apreciată în întreagă lume. Unde mai pui faptul că se prepară extrem de rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente? Iată de ce ai nevoie pentru a facea cea mai bună rețetă de Zaalouk.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă Zaalouk- salată marocană de vinete. Dacă îți e dor de bucătăria marocană sau pur și simplu vrei să gătești cea mai deosebit, trebuie să încerci această rețetă de Zaalouk sau salată marocană de vinete. Iată cum o poți prepara în doar 30 de minute!
Rețetă de salată de broccoli cu bacon
Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat
Rețetă Zaalouk- salată marocană de vinete. Ingrediente
- 2 vinete
- 2 roșii
- 3 linguri pastă de roșii
- 1 linguriță de chimion
- 1 linguriță boia dulce sau boia iute
- 1 linguriță turmeric
- o legătură pătrunjel
- sare
- piper
Rețetă Zaalouk- salată marocană de vinete. Mod de preparare
- Spălăm bine vinetele, le tăiem pe lungime și, cu ajutorul unui cuțit ascuțit se trasează superficial dungi transversale pe toata suprafața părții interioare. Le coacem fie în cuptor, fie pe grătar, în funcție de ce ne este mai la îndemână.
- După ce am copt vinetele, le lăsăm la răcit. Ulterior, le vom curăța de coajă, iar pulpa o vom toca mărunt cu o paletă de lemn.
- Apoi se îndepărtează coaja roșiilor și pulpa se taie în cuburi mici. Într-o tigaie încăpătoare vom pune un pic de ulei de măsline, vom lăsa la încins și apoi adăugăm roșiile, scrie Unica.
- Lăsăm totul pe foc până când observăm că se evaporă apa, iar apoi adăugăm pasta de roșii și mai lăsăm să se gătească pentru 5 minute.
- Când vedem că roșiile s-au gătit, putem adăuga condimentele, după preferințe și după gust.
- Adăugăm apoi și vintele coapte și mai lăsăm la gătit pentru 15 minute.
- Oprim focul după ce au trecut cele 15 minute, lăsăm să se răcească puțin și servim cu pătrunjel
Poftă bună!
sursă foto- Pixabay
Cel mai nou VIDEO