Rețetă de vinete și dovlecei cu usturi la cuptor. Există momente în care nu știm ce să mai gătim, motiv pentru care vă propun această rețetă perfectă inclusiv pentru perioada postului. Are un gust senzațional, nu necesită mult timp în bucătărie și va fi adorată de toți membrii familiei. Iată cât de ușor se prepară!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețette de vinete și dovlecei cu usturoi la cuptor. În zilele în care nu știi ce să mai pregătești de mâncare pentru tine și familia ta, încearcă această rețetă absolut delicioasă! Nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și poate fi savuarată inclusiv în perioada postului.
Citește și: Rețetă de chiftele de post cu ciuperci și legume
Citește și: Rețetă prăjitură Zi și Noapte de post.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de iahnie de fasole cu ciolan afumat
Citește și: Rețetă prăjitură Vânt Spaniol.Un deliciu!
Rețetă de vinete și dovlecei cu usturoi la cuptor – Ingrediente
- ulei masline
- 2 vinete medii taiate bucati
- 2 dovleci medii tocati grosier
- sare neiodata dupa gust
- 8 catei usturoi (sau dupa gust)
- patrunjel tocat
- sos soia pentru servit
Rețetă de vinete și dovlecei cu usturoi la cuptor – Mod de preparare
- În primă fază trebuie să speli vinetele și dovleceii. Aceștia se taie în bucăți de 2,5 – 3cm, fără a fi nevoie să cureți coaja.
- După ce ai urmat primul pas, trebuie să ungi o tavă cu puțin ulei de măsline, apoi să pui legumele și să acoperi totul cu o foaie de copt.
- Compoziția se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
- După ce au trecut cele 25 de minute, se scoate tava din cuptor și se presară pe deasupra legumelor usturoiul trecut prin presă.
- Amestecă totul cu ajutorul unei spatule, însă fii foarte atentă să nu le strivești!
- La final, poți presăra pătrunjel.
- Vinetele se vor servi cu sosul de soia pentru un plus de savoare, potrivit impact.ro.
Sursă foto: Shutterstock