Rețetă vinete coapte la borcan. Deși nu au foarte multe calorii, vinetele conțin vitamina C și K și sunt bogate în fibre și antioxidanți, care aduc numeroase beneficii organismului. Astfel, noi te pregătim pentru iarnă și îți propunem să faci rețeta de vinete coapte la borcan.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă vinete coapte la borcan. Dacă îți place să consumi vinete și iarna, iar cele din comerț nu îți plac atât de tare, trebuie să încerci această rețetă.
Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a băga vinetele coapte la borcan. Îți vom spune și cum trebuie să le prepari, așa că tot ce trebuie să faci este să te apuci de treabă.
Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt
Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase
Citește și: Rețetă de mâncare de vinete grecească. Ușor de gătit!
Citește și: 3 rețete de post.Preparate rapid de gătit
Rețetă vinete coapte la borcan. Ingrediente
- 5 kg vinete
- 1 lingură sare mare
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
Rețetă vinete coapte la borcan. Mod de preparare
- Pui vinetele la copt pe flacară, pe grătar sau la cuptor.
- După ce le-am copt, le vom pune într-o tavă și presărăm niște sare deasupra. Le vom acoperi cu o folie alimentară și le lăsam pentru 15 minute. După ce au trecut cele 15 minute, curățăm vinetele sub jet de apă rece.
- Vinetele au fost curățațe, așa că acum le vom pune într-o sită și le vom lăsa la scurs.
- După ce și-au lăsat toată zeama din ele, le vom toca mărunt și le amestecăm cu o lingură de ulei și cu sare.
- Vom pune rezultatul obținut în borcane sterilizate. Apeși bine compoziția pentru a nu prinde goluri de aer.
- Punem vinete până ajunge la filet și apoi deasupra vom pune o lingură de ulei.
- Strângem capacele, iar borcanele le vom pune la fiert pentru 10 minute, la 180 de grade, informează A1.
- Oprim focul după cele 10 minute, lăsăm să se răcească și le depozităm într-un loc răcoros.
Sperăm că ți-a fost de folos rețeta de vinete coapte la borcan.
sursă foto- Pixabay