Rețetă varză nouă călită. Este fragedă și perfectă cu costiță

.

Această rețetă de varză nouă călită este perfectă pentru anotimpul în care ne aflăm. În curând, comercianții vor scoate pe tarabele din piață varză nouă și poate fi gătită în tot femul de combinații, de la gustări sau garnituri. Dar, această legumă este perfectă ca fel principal, pregătită cu copănele de pui, cu costiță afumată sau cu legume.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețeta de varză nouă călită este o variantă foarte ieftină pentru prânz și cină și unde mai puneți că e gata foarte rapid! Poate fi o garnitură perfectă pentru pește la cuptor, carne la grătar sau preparată în orice alt fel. Totuși, dacă vreți să o consumați ca fel principal, este perfectă și pentru post, dar și în orice altă perioadă, pentru că putem adăuga aproape orice tip de carne.


Citește și: Mâncare de conopidă cu pui. Rețetă simplă

Citește și: Rețetă de cașcaval pane. Ieftin și gustos

Citește și: Mâncare de vinete. Rețetă gustoasă și rece și caldă

Citește și: Rețetă chec pufos. Gustos și ușor de preparat

Secretul acestei rețete este să adăugați varza treptat! Pe măsură ce se
călesc legumele, tăiați câte puțin din varză, puneți în oală și amestecați. Și
repetați procesul până se termină cantitatea de varză nouă. Ingredientele de
mai jos sunt pentru 6 porții de varză nouă călită, dar le puteți ajusta fără
probleme și „la ochi’.


Ingrediente rețetă de varză nouă călită

  • O varză mare, de aproximativ 1.5 kg.;
  • O bucată de ardei gras roșu;
  • O bucată de ardei kapia;
  • Un morcov;
  • 1-2 roșii;
  • 2 linguri de pastă de tomate;
  • 4-5 linguri de ulei (fie floarea soarelui sau ulei de măsline);
  • Sare, piper, cimbru, foaie de dafin, boia și alte condimente, în funcție de gust și de preferințele pentru rețeta de varză nouă călită.

Mod de preparare
varză călită

  • Tăiem în cubulețe mici ceapa, morcovul și
    ardeii și le punem la călin într-o cratiță cu margini adânci, precum un wok sau
    un tuci;
  • După ce s-au înmuiat legumele, adăugăm
    roșiile tăiate cubulețe, amestecăm și mai lăsăm aproximativ 5 minute pe foc;
  • Adăugăm pasta de tomate, condimentele și o
    cană de apă;
  • Tocăm varza și o punem în cratiță. Aici
    intervine marele secret: nu o punem pe toată odată la călit, ci pe măsură ce o
    tăiem, puțin câte puțin și amestecăm după fiecare tură. La acest pas, focul
    trebuie să fie mic;
  • După acest pas, punem capacul și lăsăm
    varza la călit, la foc mediu, pentru că varza va lăsa zeamă și nu e nevoie să
    adăugăm apă;
  • Din 10 în 10 minute ridicăm capacul și
    amestecăm, dar nu trebuie să exagerăm, pentru că o putem terciui;
  • O lăsăm cca. 45 de minute la foc mediu și
    când este gata, oprim focul și lăsăm varza nouă călită pe aragaz, cu capacul
    pus.

Poftă bună!