Varza a la Cluj este un fel de mâncare specific Ardealului și pe cât ar părea de complicată rețeta, pe atât este de ușoară. Varza a la Cluj se pregătește în maxim o oră și va fi, cu siguranță, pe placul întregii familii. Cum se pregătește varza a la Cluj, după rețeta tradițională.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru rețeta de varză a la Cluj
500 g carne tocata, amestec de vita si porc 150 g orez 100 ml bulion de rosii 100 g smântâna 2 cepe ulei sare, piper 750 g varza murata taiata marunt
Citește și: Rețetă salata orientală.Este perfectă pentru post
Citește și: Rețetă de mazăre scăzută.Preparat perfect pentru vară
Citește și: Rețetă sandwich club cu bacon și ouă.Rapid și gustos
Cum se prepară varza a la Cluj
Orezul se fierbe în apă cu puţină sare. Ceapa se taie mărunt și se călește în puţin ulei. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă carnea și se condimentează cu sare și piper. Se poate adăuga și puțin vin roșu în această compoziție și se lasă la foc mic în jur de 20 de minute până când devine fragedă.
Varza tăiată fideluță se spală în apă rece și se stoarce foarte bine, după care se călește în puțin ulei. Adăugăm peste boia de ardei (dulce sau iute), cimbru și piper și se lasă pe foc până se înmoaie puțin.
Compoziția de mai sus se așază într-o tavă de cuptor după cum urmează: un strat de varză tocată, un strat de orez fiert, un strat de carne, înca un strat de orez și apoi încă unul de varză.
Deasupra se toarnă bulionul si felii de roșii și se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate, se toarnă smântâna, apoi varza a la Cluj se mai dă la cuptor pentru încă 10 minute.
Intai o bagam in cuptor acoperita cu un capac sau folie de aluminiu, iar spre final o descoperim ca sa se rumeneasca frumos!
Și asta este tot! Poftă bună!
foto: Unica.ro