Rețetă vareniki cu cireșe. Un preparat ucrainean

.

Rețetă vareniki cu cireșe. Dacă vrei să îi impresionezi pe cei dragi cu un desert absolut senzațional, rar întâlnit la noi în țară și cu un aspect fabulos, încearcă această rețetă. Vareniki este un preparat ucrainean extrem de gustos. Iată cum se prepară!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Astăzi ne-am propus să îți prezentăm un desert nou, interesant și extrem de gustos. Este vorba despre vareniki, un preparat ucrainean de mare succes. Acesta nu doar că are un gust senzațional, ci este și ușor de pregătit. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!

Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi


Rețetă vareniki cu cireșe. Ingrediente

Pentru aluat

  • 350g făină
  • 200 ml apă
  • jumătate de linguriță de sare
  • 1 lingură de ulei
  • o cană cu cireșe
  • 5 linguri de zahăr

Pentru sosul de cireșe:

  • jumătate de cană de cireșe
  • oțet de mere
  • 2 linguri zahăr
  • 60 ml apă

Rețetă vareniki cu cireșe. Mod de preparare

  1. Se cerne făina, se adaugă sarea și se amestecă. Peste amestec se adaugă treptat apa și uleiul, amestecându-se continuu. Aluatul obținut se frământă bine și se lasă la odihnit pentru jumătate de oră, sub un prosop curat.
  2. După această jumătate de oră, se mai frământă aluatul pentru 2 minute, apoi se întinde pe o suprafață curată. Cu ajutorul unui pahar sau al unei forme rotunde, se formează cercuri din compoziție.
  3. Se spală cireșele, se scot sâmburii și se taie în jumătăți. Pe fiecare bucată de aluat se adaugă câte trei jumătăți de cireșe și se presară puțin zahăr deasupra. Apoi, cercurile se împăturesc sub formă de semilună.
  4. Se pune o oală cu apă și sare la fiert. Când începe să dea în clocot, se adaugă găluștele cu cireșe. Atunci când se ridică la suprafață, ele pot fi scoase.
  5. Până când găluștele sunt gata, se pregătește sosul de cireșe. Se scot sâmburii, iar fructele se pun într-o cratiță împreună cu zahărul, apa și puțin oțet de mere. Se lasă la foc mic pentru 10 minute. Dacă nu este suficient de lichid, el se poate trece prin blender.
  6. Când găluștele de cireșe sunt gata, pot fi servite cu sosul pregătit anterior, potrivit Spynews.

Sursă foto: Shutterstock