Rețetă ungurească de papricaș de pui

.

Rețeta ungurească de papricaș de pui este una ușoară și rapidă! Nu aveți nevoie de șorț de masterchef pentru că papricașul de pui nu este un fel de mâncare pretențios, greu de gătit. Iată cum se prepară papricașul de pui după rețeta ungurească!


Ingrediente rețetă de papricaș de pui

2 pulpe pui

1/2 piept de pui

2 cepe

1 lingura boia dulce

2 căţei de usturoi

2 linguri făină

3 linguri smântână

2 linguri ulei

sare și piper

Ingrediente pentru găluşte:

  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 200 g făină
  • sare

Cum se prepară papricașul de pui după rețeta ungurească

Ceapa se înăbușă în ulei încins, după care se pune și carnea și se lasă totul la prăjit. Se presară sare, piper şi boia, după care se adaugă usturoiul feliat şi se acoperă cu apă pentru 30 de minute.


Când totul este fiert, se adaugă peste un amestec din smântână subțiată cu puțină apă și se mai fierbe totul câteva minute.

Ulterior se trece la prepararea găluștelor! Astfel, se bat ouăle cu sare și se adaugă făina și uleiul până când se obține un aluat moale. Pentru a ajunge la forma finală a preparatului, se pune apă la fiert şi apoi, cu linguriţa, se iau bucăţi din aluat şi li se dau drumul în apa clocotită. Când găluștele se ridică la suprafaţă înseamnă că sunt gata. Se scot şi se pun în vasul cu carne şi sos. Se mai lasă 5 minute pe foc după care papricașul de pui este gata!


sursa: Unica.ro