Rețetă tradițională de plăcină dobrogeană. Îți e dor de o plăcintă dobrogeană, exact ca la bunica acasă? O poți face acum chiar la tine acasă și ai nevoie de doar câteva ingrediente. Iată cum trebuie să o prepari ca să aibă același gust ca în copilărie.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă tradițională de plăcintă dobrogeană. Nimic nu se compară cu tradițională plăcintă dobrogeană. Dacă îți e dor de copilărie, trebuie să faci această plăcintă dobrogeană. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.
Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.
Citește și: Rețetă de mâncare de vinete cu usturoi.Ieftină și rapidă
Citește și: Rețetă de dovlecei prăjiți cu usturoi.Aromați și ușor de preparat
Rețetă tradițională de plăcintă dobrogeană. Ingrediente
Pentru aluat:
1 pachețel de drojdie
1 linguriță zahăr
500 g făină
250 ml apă calduță
Pentru umplutură:
400 g brânză sărată
300 g smântână sau iaurt mai gras
Rețetă tradițională de plăcintă dobrogeană. Mod de preparare
- Vom amesteca drojdia cu zahărul bine și vom adăuga cei 250 de ml de apă călduță deasupra. Vom lăsa pentru 7-8 minute, până vedem că s-a format o spumă deasupra.
- Punem într-un bol încăpător făina și adăugăm drojdia deasupra și începem să amestecăm. Dacă observăm că s-a absorbit tot, mai putem adăuga apă călduță.
- Frământăm bine pentru 10 minute și apoi lăsăm coca la dospit pentru o oră.
- În acest timp amstecăm iaurtul mai gras sau smântâna cu brânza.
- După ce am văzut că s-a dublat volumul la cocă, o tăiem în trei biluțe și întindem foaia.
- Adaugăm compoziția pe prima foaie și o rulăm ușor. Procedăm la fel pentru fiecare biluță.
- Dăm la cuptorul deja preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Poftă bună!
sursă foto- Pixabay