Rețetă tort de mere. Tortul de mere este una dintre cele mai populare prăjituri. Poate fi preparat la fel de bine vara, cât și iarna și este nemaipomenit de bun dacă este asociat cu o cupă de înghețată de vanilie, frișcă sau sos de vanilie.
Rețetă tort de mere se prepară ușor, deși pare complicată partea în care tortul trebuie răsturnat. Este un desert ce combină aromele de dulce, de la pandișpan și caramel, și acrișor de la mere. Nu sunt necesare nici foarte multe ingrediente, iar ca timp de preparare și gătire necesită aproximativ o oră și jumătate, potrivit retetepractice.ro.
Ingrediente – rețetă tort de mere
- 2 kg mere
- 150 g nucă
- cuișoare
- 100 g unt
- o cană de zahăr
Citește și: Rețetă de ficăței de pui.
Citește și: Cum să faci mascarpone de casă.
Citește și: Jador suferă enorm după Georgiana, dar nu mai vrea să se împace cu ea!
Citește și: Cum a ajuns Mircea Badea să fie arestat în Anglia:
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri de făină
Mod de preparare – rețetă tort de mere
Merele se curăță bine atât de coajă, cât și de partea interioară cu semințele, însă fără a se străpunge mărul.
După ce sunt curățate, merele se pun într-o cratiță nu foarte înaltă, acoperind toată baza acesteia. În fiecare măr întreg se pun câte 2-3 nuci curățate și câte un cuișor. Untul se taie în bucățele și se pune peste mere, din loc în loc, apoi se presară și cana de zahăr peste. Merele trebuie lăsate la cuptor până când furculița intră cu ușurință în acestea. După ce s-au copt, merele se lasă la răcit.
Pentru blat, se separă gălbenușurile de albușuri. Cele din urmă se bat spumă, împreună cu un praf de sare și cele patru linguri de zahăr. Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, apoi făina. Aluatul obținut se toarnă peste mere, apoi se bagă la cuptor până când se rumenește aluatul.
După ce totul este copt, tortul de mere se dă la rece. Pentru a-l scoate din cratiță, se ia un cuțit cu lama subțire și lungă și se trasează conturul de jur împrejurul cratiței pentru a se desprinde de laterale. Apoi se pune o farfurie peste cratiță și se întoarce. Tortul de mere se poate orna cu frișcă sau se poate servi cu o cupă de înghețată de vanilie sau cu sos de vanilie.