Rețetă de Tort Buturugă. Un deliciu!

.

Rețetă de Tort Buturugă. Atunci când vrei să pregătești ceva cu totul special, încearcă această rețetă de tort! Este foarte gustos, are un aspect foarte interesant și va impresiona, cu siguranță, toți invitații. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară acest desert!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de Tort Buturugă. Există momente când vrei să îți impresionezi invitații cu un desert cu totul impresionant. Pentru astfel de situații, noi îți prezentăm o rețetă absolut senzațională de tort. O să ai nevoie de puțin talent în bucătărie, dar îți garantăm că va fi un preparat de care te vei îndrăgosti!

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi


Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!

Rețetă de Tort Buturugă. Ingrediente

Pentru blat:

  • 9 ouă
  • 150 gr. zahăr
  • 80 gr. nuci
  • 150 gr. făină

Pentru cremă:

  • 2 dl. lapte
  • 150 gr. zahăr
  • 6 ouă întregi
  • un baton de vanilie
  • 1-2 linguriţe făină de orez parfumată
  • 300 gr. unt
  • 4 bucăţi de ciocolată

Rețetă de Tort Buturugă – Mod de preparare

  1. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă cu zahărul până când acesta se topește, apoi se adaugă nucile.
  2. Separat, din unt vom crea o spumă, care ne va ajuta imediat. Peste amestecul de gălbenușuri se adaugă făina şi spuma toate odată, apoi se dă la cuptor pentru câteva minute.
  3. Când e copt potrivit, aluatul se scoate din cuptor și se rulează pe un șervet de mai multe ori. Se lasă la răcit.
  4. Ne vom ocupa de cremă până când se răcește aluatul. Într-o cratiță, se amestecă laptele, zahărul, făina de orez, gălbenuşele și batonul de vanilie. Acestea se pun la foc mic și se amestecă încontinuu, pentru a împiedica coagularea.
  5. Când s-a îngroşat se ia de pe foc, se amestecă până ce se răceşte, apoi se adaugă untul făcut spumă şi se amestecă din nou. 
  6. Aluatul se desface, se pune o treime din cremă în el și se rulează. Deoparte, se păstrează două linguri de cremă, iar ce rămâne se amestecă cu ciocolata înmuiată în sirop.
  7. Pentru ca tortul să fie cât mai asemănător cu o buturugă de copac, se taie aluatul la capete în formă oblică.  Acesta se îmbracă la bază cu crema oprită, apoi restul trunchiului cu crema care a fost colorată cu ajutorul ciocolatei.
  8. Se pot trage linii pe el cu ajutorul unei furculițe, pentru a imita și mai mult scoarța unui copac, potrivit Antena1.
  9. Se lasă la frigider pentru 3-4 ore.

Sursă foto: Shutterstock