Rețetă tiramisu. Secretul care o face delicioasă

.

Tiramisu, un desert popular italian, nu necesită foarte multe ingrediente și nu este greu de preparat. Rețeta de tiramisu de pregătește cu ușurință și iese un desert delicios ce este recomandat în special adulților.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețeta de tiramisu se prepară rapid deoarece nu necesită coacere, iar rezultatul este un desert delicios și răcoritor. Tiramisu este destinat în special adulților deoarece conține cafea și, uneori, chiar și alcool, potrivit savoriurbane.com. Rețeta de tiramisu poate fi pregătită pentru ocazii speciale, dar și pentru un simplu desert de zi cu zi.


Ingrediente rețetă tiramisu

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahăr
  • 4 ouă proaspete
  • opțional: 1/2 linguriță extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat
  • 300 g pișcoturi
  • 300 ml cafea tare îndulcită cu 2-3 lingurițe de zahăr
  • opțional: 50 ml lichior de migdale
  • o lingură de pudră de cacao amară

Citește și: Rețetă papanași cu brânză de vaci și griș.

Citește și: Supă de roșii.

Citește și: Bianca Drăgușanu, despre ultimele întâlniri cu Alex Bodi:

Citește și: Problemele de sănătate ale lui Alexandru Arșinel s-au agravat după infectarea cu COVID:


Mod de preparare rețetă tiramisu

Se prepară cafeaua, apoi se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei și se bagă la frigider.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Peste cele din urmă se pune jumătate din cantitatea de zahăr, iar albușurile să păstrează pentru spumă.


Gălbenușurile se mixează cu zahărul timp de 4-5 minute, se poate pune și un pic de vanilie, până cresc în volum și se deschid la culoare. Se adaugă mascarpone în două tranșe și se mixează câteva secunde până se încorporează bine.

Separat se bat albușurile și se adaugă restul de zahăr, apoi se încorporează treptat în crema de gălbenușuri folosind telul de mână.

Pe un platou se pune primul strat de cremă. Pișcoturile de însiropează în cafea, fără să se sfărâme, și se pun peste cremă. Urmează al doilea stat de cremă peste care, din nou, se pune încă un rând de pișcoturi însiropate. Se poate face și un al treilea rând, necesar fiind ca stratul de sus să fie de cremă.


După ce este montat, tiramisu se bagă la frigider pentru cel puțin 2-3 ore, acesta fiind secretul gustului perfect, și se pudrează cu cacao înainte de servire.