Rețetă de supă de mazăre cu găluște. Supele sunt foarte ușoare, dar și foarte gustoase. Dacă v-ați săturat de clasica supă cu carne, vă provocăm să încercați un preparat inedit. Rețeta de supă de mazăre cu găluște recomandată de noi vă va satisface pe loc pofta de mâncare. Se prepară rapid și are o aromă căreia nu poți să-i reziști!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de supă de mazăre cu găluște. Supa cu găluște ne amintește tuturor, cu siguranță, de gustul mâncării pregătite de mama în bucătărie. Acum că sezonul cald a trecut, un preparat cald e numai bun de mâncat. Puțini știu că mazărea poate fi inclusă și în supa cu găluște și că pe deasupra îi oferă și un plus de savoare. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și puțin timp la dispoziție!
Citește și: Rețetă de zacuscă de vinete cu ciuperci.Perfectă pentru iarnă
Citește și: Rețetă de ciorbă de oase afumate.Foarte simplă și rapidă
Citește și: Rețetă de vinete marinate pentru iarnă.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de paste cu pui și sos de roșii.Ușor de preparat
Rețetă de supă de mazăre cu găluște – Ingrediente
– 500 de grame de mazăre proaspătă sau congelată
– 1 ceapă
– 2-3 morcovi
– 1 ţelină mică
– 1,5 litri de apă sau supă de pui filtrată
– 3-4 linguri de făină
– 3-4 linguri de griş
– 2 ouă
– 1 lingură de ulei
– 20 de grame de unt
– 150 de ml de smântână
– jumătate de legătură de pătrunjel
– jumătate de legătură de mărar
– sare şi piper
– zeamă de lămâie
Rețetă de supă de mazăre cu găluște – Mod de preparare
1. Începeți prin a curăța ceapa, țelina și morcovii. După ce ați îndepărtat coaja de pe aceste legume, ele se toacă mărunt.
2. Puneți ulei în oala de supă și lăsați la încins. După aceea, adăugați și untul, apoi puteți turna legumele tăiate cubulețe și lăsați-le să se călească.
3. Presărați și o lingură de sare pentru un gust mai bun și lăsați totul în oală, la călit, timp de 5 minute, la foc mic. Atenție! Trebuie să amestecați continuu, pentru ca legumele să nu se lipească.
4. Apoi, peste legume se toarnă apă sau suma clocotită și se lasă la fiert. Puneți apoi și mazărea.
5. Între timp, până ce mazărea începe să clocotească, puneți într-un castron un om întreg, alături de un albuș de ou. Gălbenușul se lasă deoparte. Amestecați totul bine, iar treptat adăugați câte o lingură de făină și una de griș. Amestecați constant.
6. Când observați că supa începe să clocotească, găluștele se pun cu lingura în oală, pe rând. Mazărea și găluștele fierb în aproximativ 10 minute.
7. Vă puteți ocupa acum și de gălbenuș. El trebuie bătut bine alături de smântână și 1 sau 2 linguri de apă rece.
8. Luați apoi oala de pe foc și puneți și gălbenușul cu smântâna. Pentru o aromă specială, condimentați după gust și adăugați și verdeața, după ce ați spălat-o și ați tocat-o. Puneți un capac deasupra, pentru ca aromele să se pătrundă mai bine.
9. Înainte de a servi supa, zdrobiți zeama de lămâie după preferință, în fiecare castron, scrie clickpoftabuna.ro. Asta a fost tot!
Sursă foto: Shutterstock.