Rețetă de supă de post cu cartofi și orez. În perioada postului, tot mai multe gospodine încearcă să găsească rețete gustoase pentru familia lor. Astăzi îți prezentăm o supă absolut senzațională cu cartofi și orez. Iată cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Atunci când ți-e poftă de o supă, dar nu știi ce rețetă să pregătești, noi îți sărim în ajutor. Chiar dacă ne aflăm în perioada postului, acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne axăm doar pe mâncărurile clasice. Iată de ce ai nevoie pentru o supă gustoasă cu cartofi și orez!
Citește și: Rețetă de mâncare de spanac cu orez
Citește și: Rețete cu spanac.Cele mai creative feluri de mâncare
Citește și: Rețetă de plăcintă cu spanac și orez.Simplă și gustoasă
Citește și: Cannelloni cu spanac și cașcaval.Rețetă de paste delicioasă
Rețetă de supă de post cu cartofi și orez. Ingrediente
- un kilogram de cartofi
- aproximativ 250 de grame de orez
- două cepe
- doi morcovi
- o conopidă mică
- 50 de ml de ulei de floarea soarelui
- o linguriță de sare
- o legătură de pătrunjel
- un praf de sare și un praf de piper
Rețetă de supă de post cu cartofi și orez. Mod de preparare
- Legumele se curăță și se spală. Cartofii se taie în cubulețe, iar ceapa și morcovii se toacă mărunt.
- După ce le-ați tocat, puneți ceapa și morcovii la călit, într-o tigaie cu ulei încins.
- Într-o oală cu aproximativ 4 litri de apă se așează cartofii, cele două cepe călite și cei doi morcovi căliți, conopidă desfăcută în buchetele și aproximativ o linguriță sare.
- Orezul se spală și se adaugă și el în oală, la 10 minute după ce ați pus legumele. Se asezonează cu sare și piper și se mai lasă la foc pentru încă 25 de minute.
- Când supa este gata, se poate servi cu pătrunjel tocat deasupra, potrivit Spynews.
Sursă foto: Shutterstock