Rețetă de supă de curcan cu găluște

.

Rețetă de supă de curcan cu găluște. Acesta preparat este delicios, ușor de preparat și gata în aproximativ două ore. Ciorbele și supele sunt esențiale pentru o dietă echilibrată, așa nu ezitați să încercați recomandarea noastră. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de supă de curcan cu găluște. Dacă ești adeptul mâncărurilor tradiționale, această rețetă va fi, cu siguranță, pe placul tău. Spre deosebire de carnea de pui, cea de curcan are mai scăzut de calorii și grăsimi. Dacă ai rămas în pană de idei când vine vorba despre meniul zilnic, mai jos vei regăsi pașii pentru prepararea supei de curcan cu găluște.

Citește și: Rețetă de plăcintă cu brânză, mărar și ceapă

Citește și: Rețetă de lacrimi de pui

Citește și: Rețetă de paste în sos de brânză cu verdețuri proaspete


Citește și: Rețetă de ostropel de pui

Rețetă de supă de curcan cu găluște – Ingrediente

-un curcan mic sau o jumătate de curcan (trebuie să aibă dimenisiunea unui pui)

-2 morcovi

-1 legatură de ceapă verde

-o rădăcină de pătrunjel

-1-2 ardei

-o ţelină mică

-un păstârnac

-50 gr de unt

-1 legătură de pătrunjel verde

-2 fire de usturoi verde

-sare

-piper boabe şi piper măcinat

Pentru găluşte:

-2 ouă

-100 gr de griş


Rețetă de supă de curcan cu găluște – Mod de preparare

1. Carnea de curcan se spală bine, apoi se pârlește la foc mare pentru câteva minute. Ulterior, se mai trece printr-un jet de apă și se pune într-o oală la fiert cu un praf de sare.

2. Când apa începe să clocotească, se adaugă legumele tăiate și curățate.


3. Într-un castron, se bat ouăle și se adăugă treptat grișul, formând, astfel, compoziția pentru găluște.

4. Cu ajutorul unei linguri, se formează găluștele, iar acestea se adaugă în oala cu supă. La final, se adaugă și piperul, untul și sarea. Poftă bună!

Sursa foto: Arhiva Viva!