Rețetă de sufleu de dovlecei. Un deliciu în orice anotimp!

.

Să încerci o rețetă de sufleu de dovlecei poate părea o adevărată provocare, dar rezultatul este atât de gustos, încât merită orice efort. Dovleceii în combinație cu brânză, usturoi și verdețuri sunt un deliciu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de sufleu de dovlecei. Știm cu toții că, uneori, sufleul creează probleme la scoaterea din cuptor și că se cam desumflă… Nu este nevoie să pregătiți însă un preparat de stele Michelin, ci, pur și simplu, unul gustos, așadar vă propunem să încercați cea mai simplă rețetă de sufleu de dovlecei!


Rețetă de sufleu de dovlecei

Tocmai pentru că pare o adevărată provocare să gătești acest preparat, ne-am gândit să vă oferim cea mai simplă rețetă de sufleu. Nu necesită foarte multe ingrediente, iar timpul de gătire este rezonabil, mai ales în perioada caniculară, așadar vă sugerăm să vă surprindeți familia cu un preparat aspectuos și foarte gustos!

Citește și: Dovlecei umpluți. Cea mai simplă și delicioasă rețetă

Citește și: Rețetă de varză cu carne de porc.Un preparat delicios


Citește și: Mâncare de dovlecei.Perfectă ca garnitură și fel principal

Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei de mărime medie
  • 4-5 ouă
  • 250 g brânză telemea
  • 250 g brânză de vaci
  • 200 g smântână
  • o legătură de mărar
  • o legătură de pătrunjel
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper după gust
  • unt pentru uns vasul
  • 2-3 linguri de făină sau pesmet

Cum se prepară sufleul de dovlecei

Mai întâi, se dau dovleceii prin răzătoarea mare și se presară cu sare, pentru a-și lăsa apa (veți vedea că se va scurge foarte multă). Între timp, se toacă mărunt pătrunjelul și mărarul. Gălbenușurile se adaugă peste dovleceii scurși.


Se pun apoi cele două feluri de brânză (telemeaua se dă, de asemenea, prin răzătoare) și smântâna, verdeața tocată și usturoiul zdrobit, iar la final, albușurile bătute spumă, amestecând cu grijă. Dacă vi se pare că este prea moale compoziția, adăugați 1-2 linguri de făină sau de pesmet.


Turnați totul într-un vas uns în prealabil cu unt. Se lasă la cuptorul încins la 180 de grade timp de 25-30 de minute. Spre final, verificați sufleul. Dacă s-a aurit frumos, este gata de scos din cuptor.

Cea mai gustoasă rețetă de sufleu de dovlecei e gata de servit! Se consumă atât cald, cât și rece, ca fel principal sau ca garnitură, însoțit de friptură.

Foto: Shutterstock