Rețetă de sos de roșii făcut în casă pentru pizza. Un deliciu!

.

Rețetă de sos de roșii făcut în casă pentru pizza. Parcă nicio pizza nu are gust fără faimosul sos de roșii. Deși multe gospodine apelează la ketch-up, nimic nu se compară cu aroma dată de sosul specific. Dacă vreți să-l preparați chiar dumnevoastră și să nu mai bateți drumul până la pizzerie, vă recomandăm următoarea rețetă de sos de roșii făcut în casă pentru pizza. Este un deliciu!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de sos de roșii făcut în casă pentru pizza. Sosul de roșii pentru pizza este foarte ușor de preparat, deși poate nu pare. Nu aveți nevoie decât de doar câteva ingrediente. Cunoscut și sub numele de „sos marinara’, preparatul de origine napoletană poate fi gata în doar 20 de minute. Rețeta de sos de roșii făcut în casă pentru pizza propusă de noi poate fi folosită, de asemenea, și pentru paste.


Citește și: Rețetă de murături în saramură.Simplă și aromată

Citește și: Rețetă de friptură de vită la cuptor.Fragedă și aromată

Citește și: Mâncare de cartofi cu cârnați.Rețetă ușor de preparat

Citește și: Rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză.Simplă și gustoasă!

Rețetă de sos de roșii făcut în casă pentru pizza – Ingrediente

1 conservă de 400 g roșii (întregi sau cuburi)

1-2 linguri ulei de măsline

1 cățel mare de usturoi (se pot folosi și doi mai mici)


4-5 frunze proaspete de busuioc

sare

piper negru măcinat

Rețetă de sos de roșii făcut în casă pentru pizza – Mod de preparare

1. Începeți prin a curăța cu grijă cățelul de usturoi. Mai apoi, trebuie să-l tocați mărunt, iar ulterior trebuie pus într-o cratiță micuță, în care ați lăsat deja uleiul de măsline la încins. Vasul respectiv se lasă pe foc mediu preț de câteva minute. Vă veți da seama că este gata, după ce usturoiul capătă o culoare aurie.

2. Luați acum cele trei frunze de busuioc și tăiați-le cu grijă. Le puteți adăuga apoi în oală, urmate de roșiile din conservă. Amestecați totul cu o lingură din lemn și presărați și sare și piper după preferințe.


3. Preparatul trebuie lăsat pe foc mic, la fiert, timp de un sfert de oră. Când observați că a scăzut, îl puteți lua de pe foc și adăuga restul de busuioc rămas.

4. Mai apoi, pasați toată compoziția, folosindu-vă de o ustensilă specială din bucătărie, ca să vă fie mai ușor. Poate fi utilizată și cea pentru pasatul cartofilor.


5. Veți obține un sos gustos și foarte aromat. Pe lângă pizza, el poate fi folosit și în combinație cu pastele. Le va da un gust nemaipomenit. Rețeta aceasta a fost prezentată și de faimosul Jamie Oliver, notează fanatik.ro.

Vezi și: Cele mai bune moduri de a reîncălzi pizza pentru a-și păstra gustul

Sursă foto: Pixabay