Rețetă de somon cu sos teriyaki. Un deliciu culinar!

.

Rețetă de somon cu sos teriyaki. Somonul se numără printre cei mai buni pești pentru alimentație. Bogat în vitamine, minerale și acizi grași Omega 3, acesta aduce numeroase beneficii sistemului nostru imunitar. Rețeta de somon cu sos teriyaki recomandată de noi vă va cuceri pe loc și vă garantează un gust surprinzător de bun.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de somon cu sos teriyaki. La fel ca somonul, și sosul teriyaki conține numeroase vitamine și minerale. Are o concentrație mare de magneziu, calciu, mangan, sodiu, fosfor, zinc și fier, etc. Combinate, aceste două elemente sunt un adevărat deliciu culinar. Rețeta de somon cu sos teriyaki conține destul de multe ingrediente, dar nu vă îngrijorați, modul de preparare este unul foarte simplu.


Citește și: Rețetă de gălbiori murați.Ușor de preparat și foarte gustoasă

Citește și: Rețeta de pește cu legume a lui Sorin Bontea.Perfectă vara

Citește și: Rețetă de crochete din dovlecei.Un aperitiv gustos și dietetic

Citește și: Rețetă de pepene murat.Un deliciu aromat

Rețetă de somon cu sos teriyaki – Ingrediente

800 g file de somon

500 g orez cu bob rotund

1 zucchini

2 morcovi

1 fir praz

1 ardei roșu

400 g ceapă roșie

200 g usturoi

200 ml ulei de măsline

200 g parmesan

150 g simeji


300 g zahăr

100 g făină

200 ml ulei de floarea soarelui

200 ml smântână de gătit

200 g ceapă alba

100 ml vin alb

sare

piper

2 lămâi

Ingrediente pentru sosuri:

ulei de susan pur

fond de pui

dashi powder

oyster

sos de soia

sake

mirin

peperoncino

ghimbir murat

amidon

muguri de mazăre pentru decor

Rețetă de somon cu sos teriyaki – Mod de preparare

1. Întâi, porționați fileurile de somon. Trebuie condimentate cu puțină sare și puțin piper, după gust. Lăsați să intre în el preț de câteva minute, timp în care puneți orezul în apă.

2. Treceți acum la prepararea sosului teryaki. Procesul nu durează mult. Trebuie doar să amestecați sosul de soya cu zeama de lămâie, mirin, sake și zahăr, iar apoi să le puneți la redus pentru aproximativ 20 de minute. Când ați observat că sosul se reduce la jumătate, adăugați 2 bucățele de usturoi, amidonul și peperoncino. Lăsați totul pe foc pâncă ce compoziția devine una cosistentă.


3. Acum, vă puteți de sosul de legume. Pentru a-l prepara, începeți prin a amesteca la rece fondul de pui cu oyster, uleiul de susan și dashi powder, conform a1.ro.

4. E rândul legumelor! Pe acestea trebuie să le tăiați julienne și să le amestecați alături de sosul rece, usturoi, ceapa roșie tocată și ghimbirul murat.

5. În ceea ce privește somonul, acesta trebuie tras inițial la tigaie, apoi introdus în cuptor, preț de 10 minute, la 200 de grade.

6. Nu uitați de orez! După ce l-ați fiert, adăugați peste smântâna, parmezanul ras și ghimbirul murat. La final, puteți aranja farfuria după bunul plac. Preparatul nu va fi unul deloc banal, ci chiar deosebit, cu care vă veți încânta musafirii. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay