Rețetă de sirop de trandafiri. Potolește pofta de dulce

.

Dacă te-ai săturat de sucurile din comerț care conțin conservanți, dar totuși simți nevoia de ceva răcoritor și dulce pe timp de vară, atunci rețeta de sirop de trandafiri este perfectă pentru a potoli poftele de suc sau de ceva dulce.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Dacă îți plac trandafirii, atunci vei iubi și siropul pe care îl poți prepara cu ajutorul lui. Este foarte aromat și poate fi băut în combinație cu apă sau, de ce nu, poate fi folosit în prepararea unei limonade răcoritoare. Nu are foarte multe calorii și potolește cu succes pofta de dulce.


Ingrediente rețetă de sirop de trandafiri

  • 250 g petale de trandafiri de Damasc, cei speciali pentru dulceață
  • zeama de la o lămâie
  • 1 kg de zahăr
  • 2-3 cm de păstaie de vanilie
  • 1,2 l apă

Citește și: Sufleu de ciocolată.

Citește și: Rețetă prăjitură cu mac.

Citește și: Ce religie are Anca Serea:

Citește și: Simona Gherghe a mărturisit că și ea a fost atacată când lucra la Acces Direct:

Mod de preparare sirop de trandafiri

Se aleg impuritățile de pe petale, dar și partea albă, exact ca la dulceață. Se adaugă 1,2 litri de apă și se pun petalele la fiert timp de 10 minute. Se acoperă și se lasă la infuzat până a doua zi sau măcar 6-7 ore, conform pofta-buna.com.


Se scurg petalele, iar în lichidul rămas se adaugă zahărul, vanilia și sucul de lămâie și se pune la fiert până ajunge la consistența dorită, în general cam 30 de minute. Se adună spuma din când în când. După ce este gata, se toarnă fierbinte în sticle și se capsează.

Sursa foto: caietulcuretete.com