Rețetă de sirop de păpădie. Foarte puține persoane știu această rețetă și beneficiile pe care ea le are asupra organismului. Siropul de păpădie este un lichid destul de vâscos, dulce, de culoare galben transparent, care are o mulțime de vitamine, minerale și flavonoide.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de sirop de păpădie. Siropul de păpădie nu este atât de des întâlnit precum ar trebui! Nu foarte multă lume îl folosește, însă cei care o fac știu ce beneficii are asupra organismului lor. Mai mult decât atât, este foarte ușor de preparat și nu necesită decât 3 ingrediente. Iată care sunt acestea!
Citește și: Mască de față cu aloe vera.Rețeta și beneficii
Citește și: Mască de față cu miere.Cea mai bună rețetă
Citește și: Rețetă cartofi wedges.Simplu și rapid!
Citește și: Rețetă piure de urzici cu usturoi.Cea mai bună!
Rețetă de sirop de păpădie. Ingrediente
- 500 g flori de păpădie
- 500 ml de apă
- 100 de g zahăr brut
Sirop de păpădie. Mod de preparare
- Florile de păpădie se spală și se lasă să se usuce natural, timp de câteva minute. Este important acest pas pentru ca siropul să aibă toate vitaminele de care are nevoie organismul.Ț
- Se ia o oală în care se pun 500 ml apă. În aceasta se așează cele 500g de flori de păpădie și se pun la foc mediu.
- Când apa și păpădiile încep să fiarbă, se adaugă 100g zahăr.
- Se lasă la foc mediu până capătă o consistență vâscoasă, galbenă, asemănătoare cu mierea.
- Când este gata, se lasă la răcit cel puțin 24 de ore.
- După ce s-a răcit, se filtrează și se pune în sticle sau borcane sterilizate.
Sursă foto: Shutterstock
Cel mai nou VIDEO