Rețetă simplă de papanași. Cel mai delicios desert

.

Rețetă simplă de papanași. Cine nu adoră papanașii? Papanașii cu smântână și dulceață reprezintă un desert tradițional românesc, care se prepară mult mai ușor decât s-ar crede. Dacă cumva erați în căutarea unei rețete simple de papanași, noi avem soluția pentru voi. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă simplă de papanași. Papanașii reprezintă un deser foarte popular în rândul românilor și pe bună dreptate, având în vedere cât de delicioși sunt. În plus, chiar se pot prepara mult mai ușor decât ați crede. Noi vă recomandăm o rețetă simplă de papanași cu smântână și dulceață, iar rezultatul final vă va da pe spate.


Citește și: Rețetă de pepene murat.Un deliciu aromat

Citește și: Rețetă de chec de dovlecei.Preparat delicios

Citește și: Rețeta de prăjitură fără coacere a lui Sorin Bontea

Citește și: Rețetă de minciunele.Un desert ieftin și bun

Rețetă simplă de papanași – Ingrediente

– 250 g branza de vaci

– 3 linguri faina

– 1 bucata ou

– 1 lingurita bicarbonat de sodiu

– 1 lingurita otet

– 1 ulei pentru prajit

– 300 ml smantana

– 1 ceasca gem dupa gust

Rețetă simplă de papanași – Mod de preparare


1. Pentru început, ateți bine oul într-un
castron.

2. Stingeți bicarbonatul de sodiu cu o
linguriță de oțet, după care puneți-l peste oul bătut.

3. Apoi, adăugați brânza de vaci și amestecați
foarte bine. Ulterior, amestecând cu mâna, adăugați treptat și făina până la
încorporarea completă a acesteia.

4. După ce aluatul pentru papanași este gata,
începeți să modelați un fel de gogoși cu o gaură în mijloc. De asemenea, din
același aluat, pregătiți și un număr egal de biluțe.

5. Luați o tigaie adâncă și mare, care nu lipește, și puneți uleiul la încins. Când uleiul s-a încins, puneți la prăjit gogoșelele și biluțelele, până ce se rumenesc frumos pe ambele părți, potrivit retete.unica.ro.

6. Apoi, când papanașii sunt gata, scoateți-i pe
un șervețel de hârtie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

7. Ornați papanașii cu smântână și dulceață de
vișine, afine sau de care vreți voi.

Poftă bună!

Sursa Foto: shutterstock.com