Rețetă de shaorma de post. Shaorma este o mâncare extrem de plăcută de gurmanzi. Aceasta se poate prepara cu aproape orice ingrediente, deși rețeta clasică implică existența cărnii. Vă vom prezenta o rețetă simplă de shaorma de post. Este ușor de făcut și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Shaorma este o mâncare pe care foarte multă lume o adoră. În perioada postului, aceasta este mai puțin consumată din cauza faptului că implică produse interzise, precum carnea sau cașcavalul. Noi vă vom oferi o rețetă simplă de shaorma de post, care va deveni imediat preferata dumneavoastră. Ba mai mult, ea poate fi consumată inclusiv de vegetarieni.
Citește și: Rețetă sarmale de post mănăstirești cu nucă
Citește și: Rețetă de vinete și dovlecei cu usturoi la cuptor
Citește și: Rețetă cozonac de post.Simplu de făcut!
Rețetă de shaorma de post – Ingrediente
- 4 bucăți de burgeri vegetali cumpărați
- lipii
- 2 roșii
- o ceapă roșie
- o legătură de ceapă verde
- 2-3 castraveți
- un ardei gras roșu
- 5-6 măsline
- maioneză de post
- 4 cartofi
- ketchup
- sare și piper, după gust
Rețetă de shaorma de post – Mod de preparare
- Ne vom ocupa prima dată de cartofi. Aceștia se curăță de coajă, se spală bine și se taie în fâșii subțiri. Ei vor fi introduși în cuptorul preîncălzit la 250 de grade. Se vor ține până când se rumenesc, aproximativ 20 de minute.
- Într-o tigaie cu ulei încins se prăjesc burgerii pentru aproximativ 4 minute pe fiecare parte.
- Toate legumele vor fi spălate, curățate și tăiate rondele.
- Pe o foaie de lipie se pune maioneza, cartofii scoși de la cuptor, burgerii tăiați felii și legumele tăiate.
- Toate ingredientele vor fi condimentate cu sare și piper după gust.
- Se adaugă ketchup-ul și se împăturește shaorma, potrivit FANATIK.
Sursă foto: Shutterstock