Rețetă scrumbie la cuptor. Este unul dintre cei mai gustoși pești, însă mulți se feresc să îl prepare acasă. Ei bine, astăzi îți vom arăta cum poți face cea mai bună scrumbie la cuptor, fără să afumi toată casă. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Rețetă scrumbie la cuptor. Scrumbia poate fi preparată extrem de ușor, chiar la tine acasă. Deși multă evită să facă acest pește pe tigaie sau la cuptor, din cauza fumului pe care îl dă, trebuie să știi că poate fi făcut simplu și rapid!
Rețetă scrumbie la cuptor. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face rețeta de scrumbie la cuptor, dar și ce pași trebuie să respecți.
Rețetă mâncare de năut. Extrem de gustoasă
Salată de năut. Cea mai bună rețetă de post
Rețetă mâncare de năut. Extrem de gustoasă
Rețetă scrumbie la cuptor. Ingrediente
1 kg de scrumbie
lămâie
100 ml de vin alb
sare
piper
cimbru
rozmarin
1 capățână de usturoi
2 linguri de ulei
Rețetă scrumbie de cuptor. Mod de preparare
- Curățăm bine peștele și îl spălăm în mai multe ape. Îl condimentăm bine cu sare, îi băgăm două trei felii de lămâie în interior și îl punem în tava pentru cuptor.
- Acum vom zdrobi usturoiul și îl vom amesteca cu cele 2 linguri de ulei. Adăugăm și condimentele pe parcurs. Ulterior vom adăuga și vinul alb.
- Amestecăm bine totul și adăugăm compoziția obținută peste peștele din tavă.
- Acoperim vasul cu folie de aluminiu și dăm totul la cuptor pentru 40-45 de minute, la cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
- După timpul respectiv, dăm folia la o parte și mai lăsăm la foc pentru încă 5 minute.
- Servim pește cu mujdei de usturoi sau mămăligă!
Poftă bună!
sursă foto-
Cel mai nou VIDEO